fbpx

Ce noi procesoare de laptopuri de la Intel se concentreaza pe securitate si performanta

Ce noi procesoare de laptopuri de la Intel se concentreaza pe securitate si performanta

In sfera consumatorilor, procesoarele se focuseaza in principal pe raportul peformanta/pret, dar in sfera companiilor se pune accent pe o alta calitate, si anume securitatea. De aceea, noua platforma vPro a Intel include procesoare sigure cu elemente de sistem, drivere, teste si certificari de securitate. Noile procesoare de laptopuri sunt Core i5-8365U (1,6GHz) si Core i7-8665U (1,9GHz).

Cand unii s-au intalnit cu cei de la Intel, compania Intel a aratat cat de semnificativ ar putea fi upgrade-ul daca utilizatorul trece de la un laptop vechi de 3 ani.

CITESTE SI:  Cum se doreste sa se detecteze coronavirusul Wuhan la jucatorii de baschet ai NBA

Acest lucru este adevarat. Multe s-au schimbat intre timp, iar cresterea vitezei este dramatica, mai ales ca Intel a dublat numarul de nuclee in acest interval de timp.

De asemenea, caracteristicile moderne precum USB-C si Thunderbolt 3 sunt incredibil de convenabile si reduc nevoia de porturi proprietare pe laptopuri. Pentru o performanta si o securitate imbunatatite pe laptopuri, este folosit standardul WiFi 6 – care este mai ieftin de implementat.

CITESTE SI:  Smartphone-ul iPhone X din acest an ar putea avea un pret mai mic

De asemenea, se ofera autentificare WPA-3 care este mai sigura. Hardware Shield este o noua caracteristica de securitate a Intel care previne atacurile la nivel hardware si la nivel de sistem de operare.

Intel nu a comunicat preturile acestor procesoare vPro pentru laptopuri care se concentreaza pe securitate, pentru ca acestea nu sunt in general disponibile pentru consumatorii obisnuiti. De obicei, certificarea vPro permite companiei Intel sa perceapa preturi mai mari pentru procesoarele sale.

CITESTE SI:  Cum e NVIDIA Titan RTX - placa grafica cu pret de 2500 de dolari

Dar intrucat AMD Ryzen Pro concureaza pe aceeasi piata, probabil ca presiunea este mai mare acum. Desi vPro este un procesor destinat clientilor din companii, din ce in ce mai multi consumatori si freelanceri folosesc procesoare vPro, cum ar fi pentru laptopurile Lenovo ThinkPad. Acestia beneficiaza de securitate suplimentara vPro uneori chiar fara sa stie.

Facebook