fbpx

Ce noi comenzi de cautare testeaza Google

Ce noi comenzi de cautare testeaza Google

Compania Google din Statele Unite le-a permis de mult timp utilizatorilor sa filtreze rezultatele de cautare in functie de data. Acest search engine testeaza acum doua noi comenzi de cautare pentru a filtra rezultatele chiar din bara de cautare.

Compania Google le-a permis intotdeauna utilizatorilor sa-si filtreze cautarile, acestia putand sorta rezultatele si in functie de data. In mod implicit, rezultatele Google Search tind sa afiseze cele mai noi si mai relevante informatii, dar exista momente in care utilizatorii doresc sa caute informatii cu ani si chiar cu zeci de ani in urma.

CITESTE SI:  Cum va reduce Apple dimensiunea aplicatiilor iOS

Acum, conform Google, compania testeaza noi comenzi de filtrare a datelor pe care utilizatorii le pot introduce in bara de cautare pentru a gasi informatii mai relevante pentru nevoile lor.

Ar trebui precizat ca acest lucru vizeaza mai mult utilizatorii care folosesc comenzile in loc de interfata de utilizator a site-ului Google.

CITESTE SI:  iPhone 8 sau iPhone X? Care va fi numele viitorului smartphone Apple?

Deci daca te consideri un utilizator experimentat, noile comenzi sunt pentru tine. Acestea includ “before” si “after”. Conform companiei Google, aceasta e sintaxa pe care o poti folosi:

[avengers endgame before:2019]

[avengers endgame after:2019-04-01]

[avengers endgame after:2019-03-01 before:2019-03-05]

Primul rand iti permite sa cauti continut continut “Avengers Endgame” inainte de 2019, in timp ce cel de-al al doilea rand iti permite sa cauti continut postat dupa 1 aprilie.

CITESTE SI:  Cate console Switch a vandut Nintendo pana acum

De asemenea, al treilea rand iti permite sa cauti continut postat dupa 1 martie, dar inainte de 5 martie. Dupa cum am spus, aceste caracteristici de cautare au fost disponibile deja la sectiunea “Tools” fara sa fie nevoie de comenzi. Dar daca preferi sa folosesti comenzile pe acel search engine, atunci aceste noi filtre ar putea merita sa fie avute in vedere de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *