fbpx
Ce noi cipuri vor integra iPhone-urile si Mac-urile anul viitor

Ce noi cipuri vor integra iPhone-urile si Mac-urile anul viitor

Potrivit unei noi stiri, compania Apple din Cupertino, Statele Unite, va lansa anul viitor iPhone-uri si Mac-uri cu noi cipuri, adica unele care nu exista in acest moment pe niciun dispozitiv al companiei din Cupertino, Statele Unite.

In acest moment, iPhone-urile companiei Apple din SUA imcorporeaza cipurile A. Cel mai nou model, A14, e construit pe procesul de 5nm.

Acelasi lucru e valabil si pentru cipul M1 utilizat pentru a propulsa noile Mac-uri ale companiei Apple din Statele Unite. A15 – care va debuta mai tarziu in acest an – se va baza pe acelasi proces de 5nm.

CITESTE SI:  Compania care doreste curse cu masini electrice zburatoare

Dar in 2022 va aparea un proces de fabricatie nou. Conform unei noi stiri de DigiTimes, iPhone-urile din 2022 ale companiei din Cupertino, Statele Unite, vor incorpora cipuri construite pe procesul de fabricatie de 3nm.

Acest lucru ar putea parea neinteresant pentru majoritatea oamenilor, dar performanta cipurilor pe 3nm va depasi performanta celor pe 5nm pe iPhone-uri. De asemenea, se va reduce distanta dintre componentele procesorului Apple.

CITESTE SI:  Ce anume din Minecraft ajunge in jocul Super Smash Bros. Ultimate al Nintendo

Cu cat distanta e mai mica, cu atat procesoarele vor fi mai eficiente in ceea ce priveste performanta si consumul de energie. E posibil ca stimulul de performanta nu va putea fi observat in utilizarea de zi cu zi pe iPhone-uri, dar, din punct de vedere tehnic, imbunatatirile exista.

Anul viitor va aparea A16, iar pe langa acesta, compania Apple din Statele Unite ar putea lansa si cipul M2/M2X/M3 (pentru Mac-uri) pe procesul de 3nm. Ce parere ai despre faptul ca Apple va lansa anul viitor iPhone-uri cu cipuri construite pe procesul de 3nm?

CITESTE SI:  Cine ar prefera ca TikTok sa fie interzisa decat sa fie vanduta in SUA

Crezi ca acest aspect va fi considerat important de utilizatorii de iPhone-uri de la Apple? Crezi ca utilizatorii vor putea observa o imbunatatire a performantei in utilizarea de zi cu zi?