fbpx

Ce nationalitate au atacatorii cibernetici care puteau schimba datele de vot in Florida

Ce nationalitate au atacatorii cibernetici care puteau schimba datele de vot in Florida

Era ziua de dinainte de alegerile prezidentiale din 2016 din Statele Unite. Lisa Lewis, supraveghetoarea alegerilor, a primit un e-mail important trimis catre ea si catre alte 3 persoane din birou. E-mailul parea a fi trimis de VR Systems, furnizorul principal de sisteme de vot din Statele Unite. Dar acum se crede ca a fost trimis de niste atacatori cibernetici.

Senatorul Marco Rubio din Florida a dezvaluit intr-un interviu ca atacatorii cibernetici puteau schimba datele de vot intr-un comitat din Florida, Statele Unite.

CITESTE SI:  Ce persoana va reveni la Facebook, dupa ce anul trecut a demisionat

Acestia au reusit sa sparga sistemele de vot ale unui comitat din Florida in timpul alegerilor prezidentiale din 2016. Rubio a spus ca nu numai ca atacatorii cibernetici rusi au putut accesa sistemele din acel comitat din Florida, dar si ca puteau schimba datele de vot.

Conform The New York Times, atacatorii rusi au imitat e-mailuri de la o companie care vinde echipamente electronice de vot in Statele Unite. Unii oficiali de vot si-au dat seama ca e-mailurile nu erau in regula, din cauza vocabularului britanic si a conturilor de Gmail care au fost folosite.

CITESTE SI:  De ce browserul Internet Explorer a avut importanta lui

Cu toate acestea, in cel putin un comitat atacatorilor cibernetici le-a mers strategia. Senatorul Rubio a spus ca acestia au reusit sa obtina acces la un sistem si ca puteau schimba datele din Florida.

FBI nu a dezvaluit inca despre ce comitat din Florida este vorba, nu le-a spus nici macar oficialilor statului. Confirmarea lui Marco Rubio reflecta concluzii similare ale unui raport al Comisiei de Informatii a Senatului de anul trecut in care s-a spus ca atacatorii cibernetici rusi au vanat sistemele guvernului si ale furnizorilor inainte de alegerile prezidentiale din 2016.

CITESTE SI:  Huawei este investigata din cauza sanctiunilor impuse Iranului, se pare

De asemenea, se mai spune ca atacatorii cibernetici “au scanat baze de date pentru vulnerabilitati, au incercat intrari neautorizate, iar intr-un numar mic de cazuri au patruns intr-o baza de date cu informatii despre vot din Florida”, ca parte a unui efort mai mare de a influenta alegerile.