fbpx

Ce nationalitate ar fi avut atacatorii cibernetici care au atacat ambasade ale Statelor Unite

Ce nationalitate ar fi avut atacatorii cibernetici care au atacat ambasade ale Statelor Unite

Niste atacatori cibernetici au atacat recent un numar de ambasade ale Statelor Unite din mai multe tari din lume. Acestia au reusit acest lucru trimitand e-mailuri cu atasamente malware deghizate in documente oficiale ale Departamentului de Stat al SUA. Asta conform unui raport al Check Point Research.

Check Point Research a lansat o noua stire care dezvaluie ca ambasadele Statelor Unite din mai multe tari au fost vizate de atacatori cibernetici.

CITESTE SI:  Facebook a fost data in judecata de BlackBerry

E-mailuri cu atasamente malware deghizate in documente oficiale ale Departamentului de Stat al Statelor Unite au fost trimise oficialilor acelor ambasade.

Erau in mare parte foi Excel cu malware care pareau sa vina de la Departamentul de Stat al SUA. Ambasadele Statelor Unite vizate de atacuri sunt din Italia, Nepal, Insulele Bermude, Liban, Kenya si din alte tari.

Odata ce fisierele malware au fost deschise, atacatorii cibernetici au putut obtine control deplin al computerelor afectate prin infectarea TeamViewer care este un serviciu de acces la distanta folosit la scara larga.

CITESTE SI:  Niantic le restituie gamerilor pretul biletelor dupa ce Pokemon GO Fest a fost un esec

Stirea indica faptul ca este dificil de spus daca exista motive geopolitice in spatele acestei campanii de hacking care a vizat si oficialii guvernamentali din finante.

Se crede ca atacurile ambasadelor Statelor Unite au fost planificate cu atentie de atacatorii cibernetici, documentele malware fiind bazate pe interesele victimelor, acest lucru crescand sansele de a fi deschise.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum e robotul Avatar al Meltin MMI

Cu toate acestea, unele parti ale atacului asupra ambasadelor SUA au fost efectuate cu mai putina atentie, pentru ca a fost expus istoricul de navigare si informatiile personale ale atacatorilor cibernetici.

De asemenea, se crede ca aceste atacuri ale ambasadelor Statelor Unite s-ar putea sa nu fie sponsorizate de un stat si ca e posibil ca atacatorii cibernetici au avut doar motivatii financiare.