fbpx

Ce motiv au avut atacatorii cibernetici sa hack-uiasca Facebook recent

Ce motiv au avut atacatorii cibernetici sa hack-uiasca Facebook recent

Se pare ca atacatorii cibernetici – care au reusit sa obtina acces la 30 de milioane de conturi de Facebook de-ale americanilor – nu au actionat la ordinul unui stat strain, informeaza o stire de Wall Street Journal. Citand oameni care cunosc ancheta interna a Facebook, stirea mentioneaza ca atacatori cibernetici din spatele hack-ului au avut un alt motiv.

Facebook a dezvaluit recent un hack in care persoane neautorizate au reusit sa acceseze 30 de milioane de conturi. Stirile initiale au indicat ca acesti atacatori cibernetici au lucrat pentru un stat strain pentru a influenta alegatorii inainte de alegerile intermediare din Statele Unite.

CITESTE SI:  Reactia Google dupa ce clipurile tale video private au ajuns in posesia unor straini

Dar conform unei stiri mai recente, atacatorii cibernetici din spatele hack-ului doreau doar sa vanda anunturi inselatoare folosind conturile pe care le-au accesat. Motivul lor nu era influentarea alegatorilor americani de pe Facebook.

Wall Street Journal informeaza, citand persoane care cunosc ancheta interna a Facebook, ca atacatorii cibernetici din spatele hack-ului sunt parte dintr-o companie de marketing digital si ca doreau doar sa foloseasca datele pentru a vinde publicitate inselatoare.

CITESTE SI:  Ce pret are serviciul Amazon care ofera muzica la calitate incredibila

Cand Facebook a dezvaluit hack-ul, compania a spus ca atacatorii cibernetici au putut accesa informatii de baza, cum ar fi detalii de contact si nume, pentru 14 milioane de conturi.

De asemenea, s-au accesat si alte informatii precum starea relatiei si istoricul de cautare pentru inca 15 milioane de utilizatori. Se pare ca faptasii nu au accesat nicio informatie de la restul de un milion de utilizatori.

CITESTE SI:  Niantic le restituie gamerilor pretul biletelor dupa ce Pokemon GO Fest a fost un esec

Chiar daca atacatorii cibernetici nu au lucrat pentru a submina democratia Statelor Unite, hack-ul nu se justifica. Facebook nu a confirmat sau infirmat aceasta stire. De asemenea, compania nu a dezvaluit public identitatea faptasilor din spatele hack-ului, avand in vedere ca ancheta FBI este inca in curs de desfasurare.