fbpx

Ce moderatori nu va mai folosi aplicatia TikTok pentru continutul strain

Ce moderatori nu va mai folosi aplicatia TikTok pentru continutul strain

Aplicatia de social media TikTok a companiei ByteDance e una care se bucura de un succes real in randul tinerilor, iar platforma a adunat deja un numar generos de influenceri.

Cu toate acestea, aceasta aplicatie nu duce lipsa de critici. De fapt, din acest motiv, TikTok a trecut deja la masuri pentru a asigura intreaga lume ca guvernul chinez nu-i controleaza aplicatia.

Acele masuri includ folosirea de moderatori non-chinezi pentru continutul din SUA, dar si planurile pentru un centru de transparenta. Cu toate acestea, e nevoie de ceva in plus.

CITESTE SI:  De ce NASA a pierdut 700 de milioane de dolari

Compania de social media a declarat ca va inceta sa mai foloseasca moderatori din China pentru a analiza continutul pentru orice alta tara si ca circa 100 de moderatori vor trebui sa-si gaseasca joburi in interiorul companiei parinte ByteDance sau sa plece de tot.

Echipele locale de moderatori din zonele in cauza ar trebui sa preia carma in cateva saptamani, spun cei de la aplicatia TikTok. Trecerea la moderatori orientati pe regiune reduce teoretic sansele ca TikTok sa cenzureze continutul politic si alte tipuri de continut care nu sunt pe placul guvernului chinez.

CITESTE SI:  Ce pret are serviciul Amazon care ofera muzica la calitate incredibila

De asemenea, masura pentru aceasta aplicatie poate contribui la intelegerea culturala. Avand in vedere ca moderatorii vorbesc limbile relevante si sunt familiarizati cu culturile pe care le modereaza, oamenii din zonele aflate in moderare ar putea avea o sansa mai buna de a intelege nuantele culturale.

CITESTE SI:  De ce o femeie din Rusia are o piatra funerara iPhone de 1,5 metri

Ca in cazul masurilor anterioare, aplicatia TikTok nu procedeaza astfel in mod voluntar. Politicienii si autoritatile de reglementare (in special din SUA) sunt ingrijorate nu doar de faptul ca TikTok poate cenzura informatii, ci si de faptul ca aplicatia poate reprezenta o amenintare la adresa securitatii. Implicarea redusa a personalului din China arata teoretic ca TikTok nu este un organ al guvernului autoritar al tarii.