Ce modem Samsung e pe deplin compatibil cu standardele 5G 3GPP

Care modem Samsung e pe deplin compatibil cu standardele 5G 3GPP

Ne apropiem de momentul in care retelele 5G vor deveni realitate, iar compania Samsung din Coreea de Sud intra in joc lansand un nou modem care este pe deplin compatibil cu standardele corespunzatoare.

Compania Samsung spune ca acesta este primul modem care este compatibil total cu standardul industriei pentru retelele de a 5-a generatie. Acest cip al Samsung nu este primul modem 5G. Aceasta onoare ii revine lui Qualcomm X50.

Samsung a dezvoltat primul modem 5G al sau care este pe deplin compatibil cu standardele 3GPP. Exynos 5100 a fost dezvoltat cu scopul de a accelera comercializarea tehnologiei de a 5-a generatie.

CITESTE SI:  Ce-ar putea cumpara Netflix cu zeci de milioane de dolari

Acest modem Exynos 5100 are suport pentru comunicatii multi-mode, cu o eficienta ridicata in transmiterea datelor. Acesta va fi utilizat in dispozitive mobile care sunt compatibile cu retelele mobile 5G.

Furnizorii de telefonie mobila de pe unele piete de pe glob vor trece la retele 5G comerciale incepand cu anul viitor. Industria are, in mod evident, nevoie de dispozitive care pot functiona pe aceste retele, asa ca Samsung a dezvoltat o componenta care va fi cruciala in acest sens.

CITESTE SI:  Tara in care ar putea avea loc cea mai mare licitatie 5G din lume, conform Nokia

Modemul Exynos 5100 este primul cip 5G al companiei sud-coreene care este complet compatibil cu 3GPP Rel.15, cel mai nou standard pentru 5G-NR. Cipul Exynos 5100 este construit pe procesul de 10nm al Samsung si are, de asemenea, suport pentru tehnologiile mai vechi, cum ar fi 4G LTE. Pana la 2G.

CITESTE SI:  Ce pret va avea un bilet Blue Origin de calatorie in spatiu

Exynos 5100 este capabil sa atinga viteze maxime de download de 2Gbps in setarea sub-6-gigahertz – si poate atinge 6Gbps in setarea mmWave. In 4G, cipul Exynos 5100 se lauda cu viteze de download de 1,6Gbps.

Samsung va incepe sa furnizeze modemul Exynos 5100 compatibil 3GPP producatorilor spre sfarsitul acestui an. Smartphone-urile cu noul cip vor incepe sa fie livrate anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *