fbpx

Ce model de iPhone a inceput Apple sa produca in India si de ce

Ce model de iPhone a inceput Apple sa produca in India si de ce

Apple a inceput productia unui model de iPhone in India la o fabrica din Bengaluru a producatorului Wistron prin contract din Taiwan care a creat o noua gama de smartphone-uri, au spus doi directori executivi din industrie. Compania Apple deja produce iPhone SE din luna mai la acea fabrica Wistron – care va produce acum doua modele de smartphone-uri pe plan local.

Apple isi produce in principal dispozitivele in China, dar a produs telefonul SE in India pentru a evita mari taxe de import. India este o piata care apreciaza preturile mici, iar aceasta miscare permite companiei Apple sa concureze mai bine cu rivalii sai in ceea ce priveste pretul.

CITESTE SI:  Ce pret mic are camera mirrorless full-frame Canon EOS RP

Potrivit unei noi stiri, compania a inceput productia unui alt smartphone in aceasta tara. O stire locala sustine ca Apple a inceput productia in masa a lui iPhone 6s in India.

O fabrica Wistron – in care iPhone SE a fost anterior produs – este acum folosita pentru producerea si a lui iPhone 6s pentru a fi vandut in aceasta tara. S-a spus la inceputul acestui an, in luna aprilie, ca compania a inceput testarea productiei lui iPhone 6s si 6s Plus.

CITESTE SI:  VIDEO: La ce ar fi utila caracteristica Aloha a Facebook de recunoastere a vorbirii

Compania Apple a decis sa-l produca pe primul, pentru ca iPhone 6s are un potential mai ridicat de vanzare in India, motiv pentru care acest model este acum produs in masa.

CITESTE SI:  Cum e Sony A7R Mark IV - camera mirrorless cu cea mai mare rezolutie din lume

Avand in vedere ca incepe sa produca smartphone-ul local, compania va putea sa evite orice crestere a taxelor de import care duc la cresterea pretului pentru clientii finali.

Apple a evitat deja cresteri similare de taxe pentru SE, dupa ce guvernul din India a crescut taxele pe produsele importate mai devreme in acest an. Cu toate acestea, compania va vinde numai in aceasta tara smartphone-urile produse in India.