fbpx
Ce melodii elimina serviciile de muzica dupa o investigatie

Ce melodii elimina serviciile de muzica dupa o investigatie

Servicii de streaming de muzica precum Spotify, Apple Music, Deezer si YouTube Music au eliminat anumite melodii dupa o investigatie realizata de BBC. BBC a subliniat anumite lacune ale acestor servicii care transmit muzica prin streaming.

Serviciile de muzica au avut o eficienta limitata in eliminarea melodiilor rasiste din cataloagele lor. BBC a descoperit printr-o investigatie ca Spotify, Apple Music, Deezer si YouTube Music ofera melodii rasiste.

Dupa acea investigatie, majoritatea acestor servicii au eliminat aceste melodii, iar unele dintre infractiuni sunt deosebit de flagrante. Peste 30 de artisti si trupe au fost asociate grupurilor de ura, sustine BBC.

CITESTE SI:  Sesiune Q&A 47 - Care e visul meu

Au existat, de asemenea, playlisturi publice Spotify sub un gen legat de nazism. Unele albume si melodii au avut anumite titluri pentru a nu parea rasiste si pentru a evita detectia si pentru a nu fi eliminate.

CITESTE SI:  Pentru ce critica mass-media din China Apple

Companiile respective au declarat ca politicile lor interzic materialele fanatice. Spotify a declarat ca interzice muzica care in mod express si principal promoveaza ura.

Apple a declarat ca are reguli stricte care interzic acest continut. Intre timp, YouTube a declarat ca nu exista loc pentru ura in serviciul sau de streaming de muzica.

Cu toate acestea, niciunul dintre furnizori nu a facut public cum au ajuns acele melodii pe platformele lor, in ciuda acestor politici. Desi Spotify a declarat ca isi rafineaza constant procesul de monitorizare a continutului, noile descoperiri vin la trei ani dupa ce unele servicii au eliminat muzica de ura in urma marsurilor rasiste de la Charlottesville. In mod sigur eficienta filtrarii automate este limitata. Acest lucru e problematic, deoarece exista pericolul ca unii oameni sa fie tentati in cultura rasista.