fbpx

Ce masuri ia Instagram pentru reducerea hartuirii si a comentariilor ofensive

Ce masuri ia Instagram pentru reducerea hartuirii si a comentariilor ofensive

Internetul poate fi adesea un mediu foarte toxic. Oamenii isi pot exprima parerile despre tine si despre cum iti traiesti viata intr-un mod ofensator.

Hartuirea online continua sa fie o problema, la fel si pe reteaua sociala Instagram care apartine de Facebook. Dar compania Instagram din Statele Unite continua sa ia masuri pentru a preveni hartuirea si comentariile ofensatoare pe platforma sa, iar acum se bazeaza si pe AI pentru asta.

Compania a inceput sa lanseze o noua functie AI care va notifica utilizatorii daca comentariul lor poate fi considerat ofensator, inainte de a fi postat.

CITESTE SI:  Medicii din Japonia folosesc inteligenta artificiala pentru a diagnostica leucemia

Aceasta interventie le va oferi sansa de a-si modifica comentariul ofensator in ultimul moment inainte de postare. Reteaua sociala Instagram spune ca testele timpurii ale acestei caracteristici arata ca aceasta incurajeaza oamenii sa impartaseasca un comentariu ceva mai putin ofensator.

Dupa ce s-a auzit de la utilizatorii Instagram ca acestia nu prefera blocarea, unfollow-ul si hartuirea celor care ii hartuiesc pentru ca acestea doar escaladeaza situatia, mai ales daca interactioneaza cu acele persoane si in viata reala, Instagram permite acum utilizatorilor sa puna shadow ban asupra celor care ii hartuiesc.

CITESTE SI:  Cum va avea grija Google Chrome ca cererile de notificari sa fie mai putin agasante

Reteaua sociala Instagram va testa aceasta noua caracteristica care se numeste Restrict. Odata ce cineva care hartuia a primit shadow ban, comentariile acelui cineva de la postarea utilizatorului care i-a pus shadow ban vor putea fi vazute numai de cel care a primit shadow ban-ul si care a hartuit.

CITESTE SI:  Ce pret ar putea avea smartphone-ul pliabil Motorola Razr

Utilizatorii au optiunea de a determina ca comentariile ofensatoare ale celui pe care au pus shadow ban sa poata fi vazute si de altii, daca doresc acest lucru.

De asemenea, cei care au hartuit prin comentarii ofensatoare si care au primit shadow ban nu vor putea vedea daca utilizatorul este activ pe reteaua sociala Instagram sau daca acel utilizator le-a citit mesajele.