fbpx

Ce magazine de aplicatii terte ar fi incercat Google sa inchida

Ce magazine de aplicatii terte ar fi incercat Google sa inchida

Potrivit unor noi stiri, compania Google din Statele Unite a incercat anterior sa inchida anumite magazine de aplicatii Android terte, pentru a asigura dominanta lui Play Store. S-au inaintat chiar si procese judecatoresti.

Daca descarci aplicatii pe un smartphone Android, cel mai probabil te-ai bazat intotdeauna pe Google Play Store. Dar unul dintre avantajele platformei Android e ca nu esti limitat doar la Play Store, poti oricand apela la alternative.

CITESTE SI:  De ce EA renunta la jocurile Tetris mobile

De fapt, compania Samsung din Coreea de Sud include propriul sau magazin de aplicatii, Galaxy Store, pe telefoanele sale. Se pare ca compania din Statele Unite a incercat anterior sa inchida aceste magazine terte.

Asta potrivit unui proces antitrust depus impotriva Google. Conform procesului, compania americana a incercat sa recompenseze dezvoltatorii care nu-si listeaza aplicatiile pe Samsung Galaxy Store sau pe Amazon Appstore.

Probabil ideea era sa-i incurajeze pe utilizatori sa apeleze doar la Play Store si sa renunte la alte magazine Android, sporind astfel controlul companiei Google.

CITESTE SI:  Google ar putea primi o amenda uriasa in Rusia din cauze unei presupuse monopolizari

Conform procesului, compania americana chiar a incercat sa vireze bani catre Samsung pentru ca compania din Coreea de Sud sa renunte la relatiile sale cu dezvoltatorii de top. Compania americana a publicat intre timp un articol.

Potrivit lui Wilson White de la compania americana: “Daca o anumita aplicatie nu exista pe Google Play, o poti descarca de pe un magazin rival sau de pe site-ul dezvoltatorului. Noi nu impunem aceleasi restrictii ca celelalte sisteme de operare”.

CITESTE SI:  Cum iti permite Google sa mentii mai bine distantarea sociala

Acesta chiar caracterizeaza procesul drept unul inutil si care ignora deschiderea sistemului de operare Android. Ce parere ai despre asta? Crezi ca obiectivul companiei Google e sa inchida celealte magazine de aplicatii Android?