fbpx
Ce Luna foarte indepartata doreste agentia spatiala NASA sa exploreze

Ce luna foarte indepartata doreste agentia spatiala NASA sa exploreze

Agentia spatiala NASA din Statele Unite ar putea explora in viitor o luna foarte indepartata din sistemul nostru solar, una care se afla la o distanta de aproximativ 4,5 miliarde de kilometri de planeta noastra. Va dura peste 10 ani pana ce o sonda va ajunge acolo.

Incercarea agentiei spatiale NASA de a explora lunile din sistemul nostru solar ar putea include si una dintre cele mai indepartate luni. Cercetatorii au propus o misiune a agentiei spatiale NASA care ar explora excentrica Luna Triton a planetei Neptun.

CITESTE SI:  Twitter a pierdut un milion de utilizatori, pentru ca acestia se hartuiesc unii pe altii

Supranumita Trident, misiunea agentiei spatiale americane ar sonda campul magnetic pentru a determina prezenta hidrosferei, ar cartografia intreaga suprafata si ar folosi o camera pentru a masura activitatea de emisii.

Pana la doua studii de concept vor fi alese de agentia spatiala NASA pana in vara anului 2021, o lansare fiind programata in prezent pentru octombrie 2025. Luna Triton ar putea fi deosebit de utila datorita comportamentului sau neobisnuit. Aceasta orbiteaza in sens opus directiei planetei Neptun.

CITESTE SI:  Aceasta poate fi prima camera pentru vloggeri a GoPro

Ionosfera sa este extrem de activa in comparatie cu orice alta luna din sistemul solar. Suprafata sa se reinnoieste constant. Sonda Voyager 2 a NASA a trecut pe langa corpul cosmic indepartat Triton in drumul sau in afara sistemului solar, dar a putut observa doar 40% din luna.

Misiunea Trident a NASA s-ar putea ocupa de restul. Va fi nevoie de o perioada de timp indelungata pana ce aceste date vor fi transmise pe Pamant. Neptun se afla la o distanta de circa 4,5 miliarde de kilometri de planeta Pamant si nu se asteapta ca Trident sa ajunga langa Triton pana in 2038.

CITESTE SI:  Cum ar putea putea smartphone-urile Pixel sa detecteze accidentele auto

Cu toate acestea, exista un stimulent important pentru lansare. Aceasta poate fi cea mai buna oportunitate a agentiei spatiale NASA de a studia a studia emisiile care exista pe Triton. Daca rateaza ocazia, pozitia Soarelui ar impiedica misiunea timp de inca un secol.