fbpx

Ce lucru controversat recunoaste Amazon legat de boxele inteligente

Ce lucru controversat recunoaste Amazon legat de boxele inteligente

Daca aveai dubii legate de compania Amazon si de boxele inteligente ale sale cu asistentul virtual Alexa, ei bine, nu esti singurul.

Compania din Statele Unite a raspuns la anumite intrebari ale unui senator american, iar raspunsurile l-au ingrijorat pe senator cu privire la practicile de confidentialitate.

Companii precum Amazon si Google care au creat dispozitive inteligente precum boxele inteligente Alexa si Google Assistant au sustinut de mult timp ca nu asculta conversatiile clientilor.

CITESTE SI:  Cum te va informa Firefox 70 de faptul ca datele tale de logare au aparut in brese de date

Dar le inregistreaza? Desi nu putem vorbi despre Google, putem vorbi despre Amazon. Se pare ca aceasta companie inregistreaza conversatiile cu boxele inteligente. Acest lucru a fost dezvaluit de senatorul american Chris Coons care acum cateva luni in urma a trimis o scrisoare catre Amazon, solicitand raspunsuri cu privire la asistentul virtual Alexa si daca compania Amazon inregistreaza conversatiile utilizatorilor prin boxele inteligente.

Intr-un raspuns la scrisoare, Brian Huseman de la compania din Statele Unite a confirmat ca inregistreaza conversatiile cu boxele inteligente cu Alexa si pastreaza transcrierile, cel putin pana ce acestea sunt sterse de utilizatori.

CITESTE SI:  Cum e pianul tehnologizat al Steinway cu functie de inregistrare live

Drept raspuns, senatorul Coons a spus intr-o declaratie: “Raspunsul companiei Amazon lasa deschisa posibilitatea ca transcrierile interactiunilor vocale ale utilizatorilor cu Alexa sa nu fie sterse de pe toate serverele Amazon, chiar daca un utilizator a sters o inregistrare a conversatiei sale. Mai mult, masura in care aceste date sunt impartasite tertilor si modul in care acei terti folosesc si controleaza informatia nu sunt clare”.

CITESTE SI:  Cum e noul Facebook la care compania FB a lucrat

Desi nu exista nicio indoiala ca exista o multime de functionalitati si multa comoditate cu boxele inteligente, poate ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a le cumpara si folosi. Asta daca nu vrei ca conversatiile tale cu boxa sa fie inregistrate.