fbpx

Ce le spune Apple clientilor sai dupa incidentul cu hack-ul

Ce le spune Apple clientilor sai dupa incidentul cu hack-ul

Intr-o declaratie, compania Apple din Cupertino a confirmat ca utilizatorii si clientii sai nu trebuie sa se ingrijoreze din cauza hack-ului unui adolescent din Australia care a hack-uit serverele interne ale Apple de mai multe ori pe parcursul unei perioade de timp.

S-a descoperit ca, cu ceva timp in urma, reteaua companiei Apple a fost hack-uita de un adolescent din Melbourne, Australia. Stirile sustin ca adolescentul a reusit sa descarce fisiere securizate de aproape 90GB si, de asemenea, sa acceseze conturile clientilor.

CITESTE SI:  Ce zice fondatorul Huawei despre acuzatia ca permite spionajul pentru China

Suntem siguri ca multi clienti Apple sunt acum ingrijorati de faptul ca aceste informatii ar putea fi expuse, in urma hack-ului adolescentului. Cu toate acestea, potrivit unei declaratii pe care Apple a lansat-o intre timp pentru The Guardian, compania ii linisteste pe clienti spunand ca nu au fost compromise date personale in urma hack-ului.

“La Apple, ne protejam vigilent retelele si avem echipe dedicate de profesionisti in domeniul securitatii informatiei care lucreaza pentru a detecta si a raspunde amenintarilor”.

CITESTE SI:  Airbnb incepe sa distribuie informatii despre gazde guvernului din China

“In acest caz, echipele noastre au descoperit accesul neautorizat si au raportat incidentul catre autoritatile de aplicare a legii. Consideram securitatea datelor utilizatorilor nostri ca fiind una dintre cele mai mari responsabilitati si vrem sa-i asiguram pe clientii nostri ca, in niciun moment din acest incident, datele lor personale nu au fost compromise”.

CITESTE SI:  Ce obstacol au de depasit smartphone-urile iPhone 12 ale Apple

In stirea anterioara, aflam ca adolescentul visa se pare sa lucreze la Apple. Hack-ul a avut loc chiar acum un an, cand compania a cerut ajutorul FBI atunci cand a observat accesul neautorizat. Detaliile despre hack nu au fost dezvaluite, dar se pare ca adolescentul avea o metoda de accesare a serverelor care se pare ca a fost folosita. Ramane sa vedem ce va pati adolescentul pentru actiunile sale.