fbpx

Ce laptopuri nu trebuie sa fie folosite in timpul zborului, la unele companii aeriene

Ce laptopuri nu trebuie sa fie folosite in timpul zborului, la unele companii aeriene

Restrictiile impuse de unele companii aeriene cu privire la unele laptopuri se extind, iar Qantas interzice unele modele in bagajele checked-in.

Aceste dispozitive trebuie sa fie transportate in cabina si trebuie sa fie si inchise, a indicat compania aeriana Qantas miercuri intr-o declaratie. Este vorba despre toate notebook-urile MacBook Pro de 15 inci. Cauza e pericolul de incendiu din cauza bateriei.

In urma stirilor conform carora Apple a inceput sa retraga laptopurile din 2015 din cauza faptului ca unele aveau baterii care au luat foc, unele companii aeriene au inceput sa interzica aceste laptopuri in bagajele checked-in ale pasagerilor.

CITESTE SI:  Un cuplu da vina pe un iPhone pentru focul care a dus la incendierea casei lor

In schimb, pasagerii vor trebuie sa le duca cu ei in bagajele carry-on. Cu toate acestea, unele companii aeriene au mers cu un pas mai departe. Vorbind pentru Bloomberg, Qantas a confirmat ca va interzice toate modelele de laptopuri MacBook Pro de 15 inci.

Aceasta masura include chiar si dispozitivele MacBook Pro care nu au fost retrase sau rechemate, ceea ce inseamna ca si noul tau MacBook Pro de 15 inci din 2019 e pe lista.

CITESTE SI:  Cum creeaza Tesla o baterie cu autonomie mai mare si la costuri mai reduse

De asemenea, compania aeriana a interzis utilizarea laptopurilor in timpul zborului, spunand ca acestea trebuie sa ramana inchise pe tot parcursul zborului.

Desi pare ca acestea sunt niste masuri extreme, acestea au logica. Asta pentru ca, conform unor stiri, bateria lui MacBook Pro poate lua foc chiar si cand laptopul e in modul de hibernare (adica cand nu e oprit complet).

CITESTE SI:  Samsung Galaxy S6 Edge+ a luat foc in timp ce era la incarcat

Desi incendiile in cabina pot fi cu usurinta stapanite, probabil compania aeriana Qantas nu vrea sa-si asume riscul. Nu e clar cat de mult timp vor ramane aceste masuri in vigoare.

Dar daca detii laptopul MacBook Pro 15 din 2015, ar trebui sa-i inlocuiesti bateria cat mai curand pentru a nu te trezi ca ia foc cand nu te astepti.