fbpx

Ce iPhone-uri primesc caracteristica de limitare a performantei procesorului de la Apple

Ce iPhone-uri primesc caracteristica de limitare a performantei procesorului de la Apple

Apple o numeste caracteristica, una pentru care compania a fost amendata cu milioane de dolari in Italia. Compania a recunoscut limitarea performantei procesorului iPhone-urilor sale dupa ce stirile au dezvaluit ca smartphone-urile mai vechi ale companiei limitau performanta procesorului.

Unii au crezut ca Apple a limitat performanta pentru a-i determina pe clienti sa treaca la modele mai noi, dar compania a avut o alta explicatie. Aceasta caracteristica de limitare a puterii procesorului a fost adaugata lui iPhone X si altor modele de smartphone-uri Apple din 2017.

CITESTE SI:  Alexa va incepe in curand sa-si aminteasca lucruri pentru a fi mai contextual

Caracteristica de limitare a puterii procesorului exista pentru a preveni inchiderile accidentale ale smartphone-urilor Apple din cauza unei solicitari extreme cu care bateriile smartphone-urilor vechi nu pot tine pasul.

Aceasta caracteristica reuseste acest lucru limitand puterea procesorului pentru a limita varfurile de solicitare. Apple a inceput sa lanseze iOS 12.1 anul trecut, iar update-ul aduce aceasta caracteristica pentru iPhone X, 8 si 8 Plus.

CITESTE SI:  DJI si Ryze dezvaluie Tello, o drona de 99 de dolari

Caracteristica poate fi dezactivata daca asta doresc utilizatorii. Compania a mentionat pe o pagina de asistenta ca iPhone 8 si modele mai noi au designuri hardware si software mai avansate.

Acest lucru poate oferi o extimare mai exacta a nevoilor de energie si a capabilitatii bateriei de a maximiza performanta sistemului. “Ca rezultat, impactul asupra performantei va fi mai putin vizibil pe iPhone 8 si pe modele mai noi”, spune compania.

CITESTE SI:  De ce reteaua sociala MySpace a pierdut 10 ani de muzica

Apple a actualizat pagina respectiva de asistenta pentru a dezvalui faptul ca “iPhone 8, 8 Plus si X includ aceasta caracteristica, dar gestionarea performantei procesorului poate fi mai putin vizibila datorita designurilor hardware si software mai avansate”. Aceasta pagina de asistenta a mentionat anterior toate modelele de smartphone-uri, cu exceptia celor din anul 2017.