fbpx
Ce instrument YouTube elimina GitHub si de ce

Ce instrument YouTube elimina GitHub si de ce

GitHub, platforma de gazduire de cod sursa detinuta de compania Microsoft din Statele Unite, a anuntat ca a eliminat un instrument YouTube si variantele acestuia. Exista motive pentru care platforma GitHub a eliminat acel instrument, desi altii sustin ca acel lucru nu era folosit doar in scopuri nefaste.

Nu vei mai gasi pe GitHub codul sursa pentru YouTube-DL, un instrument care poate fi folosit pentru a descarca clipuri video de pe YT. Si nici variante ale acestuia.

CITESTE SI:  VIDEO: Cercetatorii MIT creeaza un dispozitiv care poate extrage apa din aerul din desert

Cand vizitezi paginile respective, vei observa o notificare care sustine faptul ca aceste instrumente sunt indisponibile din cauza eliminarii la solicitarea DMCA.

Acest lucru se datoreaza faptului ca GitHub, platforma de gazduire de cod detinuta de Microsoft, a eliminat YouTube-DL la cererea RIAA (Asociatia de Muzica din America).

Directorul juridic pentru chestiuni publice sustine pe Twitter ca scrisoarea nu a fost chiar o notificare de eliminare din partea DMCA, in ciuda a ceea ce GitHub a postat pe paginile codurilor sursa.

CITESTE SI:  VIDEO: LG G4 filmeaza agatat de o drona

Asociatia a precizat in scrisoarea sa ca YouTube-DL incalca sectiunea 1201 din legea drepturilor de autor din SUA si, prin urmare, acest instrument e ilegal.

Acea asociatie sustine ca instrumentul care a fost eliminat de pe GitHub incalca legea drepturilor de autor, deoarece este in mod clar menit sa nu se supuna masurilor tehnologice copyright folosite de serviciile de streaming autorizate precum YT.

CITESTE SI:  Aplicatia de mesagerie cu 2 miliarde de utilizatori

De asemenea, a adaugat ca YouTube-dL poate fi folosit pentru a reproduce si distribui clipuri muzicale si inregistrari detinute de companiile membre RIAA fara autorizatie pentru o astfel de utilizare.

Fanii YouTube-DL au subliniat insa ca nu toata lumea foloseste pentru piraterie instrumentul care a fost eliminat de pe GitHub. Unii oameni folosesc YouTube-DL pentru a descarca o copie de rezerva a propriului continut de pe YT.