fbpx
Ce instrument foloseste San Francisco pentru reducerea partinirii asupra suspectilor de infractiuni

Ce instrument foloseste San Francisco pentru reducerea partinirii asupra suspectilor de infractiuni

Un instrument de reducere a partinirii va fi utilizat de orasul San Francisco din Statele Unite pentru a exclude automat informatii din rapoartele politiei care ar putea include rasa suspectului de infractiuni.

Instrumentul folosit de orasul Sam Francisco din Statele Unite foloseste tehnici de baza AI pentru a reduce partinirea atunci cand oamenii sunt acuzati de infractiuni.

Acest instrument este menit sa impiedice procurorii din orasul San Francisco sa fie influentati de prejudecati rasiale atunci cand hotarasc daca sa acuze sau nu un suspect.

CITESTE SI:  Ce specificatii are smartphone-ul Android Go cu pret de 90 de dolari al Xiaomi

San Francisco a inceput sa foloseasca acest instrument de reducere a partinirii suspectilor de infractiuni pe 1 iulie. Va merge dincolo de excluderea automata a descrierilor rasei.

Instrumentul va exclude descrieri precum culoarea ochilor, pe langa nume de locatii, oameni sau cartiere care ar putea determina constient sau inconstient procurorul sa creada ca suspectul de infractiune apartine unei anumite rase.

“Cand te uiti la oamenii incarcerati in Statele Unite, ei sunt in mod disproportionat barbati si femei de culoare”, a declarat procurorul George Gascon.

CITESTE SI:  De ce Facebook s-ar putea sa anuleze evenimentul F8

El a subliniat ca un nume ca Hernandez poate semnala imediat procurorilor ca suspectul este de origine latina, iar acestia ar putea lua o decizie partinitoare.

El a adaugat ca aceasta e prima utilizare a acestei tehnologii de reducere a partinirii asupra suspectilor de infractiuni, mai ales in San Francisco. Un purtator de cuvant al DA a confirmat pentru The Verge ca acest instrument va si exclude detaliile despre politisti, cum ar fi numarul de insigna, pentru a reduce sansele ca acestia sa fie recunoscuti de procurorii din San Francisco.

CITESTE SI:  Capturi de ecran cu Windows 11, noul sistem de operare al Microsoft

Astfel, procurorii nu vor lua o decizie partinitoare. Instrumentul de reducere a partinirii asupra suspectilor de infractiuni va fi folosit numai pentru prima decizie de acuzare intr-o arestare. Deciziile finale ale procurorilor din San Francisco vor continua sa se bazeze pe raportul complet.