Ce inseamna shadow ban si de ce Twitter a fost acuzata ca-l practica asupra unor conturi

Ce inseamna shadow ban si de ce Twitter a fost acuzata ca-l practica asupra unor conturi

Presedintele american Donald Trump a apelat joi la Twitter pentru a critica platforma de social media pentru ca practica shadow ban asupra unor republicani proeminenti, limitandu-le vizibilitatea in rezultatele de cautare.

Twitter a fost luata din nou in vizor, pentru ca recent s-a spus ca compania bloca (shadow banning) conturile unor personaje politice conservatoare.

Compania negat intre timp acuzatiile, sustinand ca nu a practicat niciodata acest tip de blocare. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu shadow ban, practic persoana pe care s-a pus shadow ban poate folosi serviciul normal, doar ca continutul sau nu poate fi descoperit de altii, ceea ce inseamna ca persoana crede ca conturile sale sunt OK, dar in realitate este exact contrariul.

CITESTE SI:  VIDEO: iPhone Xs Max VS Galaxy Note 9 intr-un test de autonomie a bateriei

Aceasta a fost problema cu Twitter cand caseta de cautare nu a reusit sa se populeze automat cu numele acestor politicieni conservatori. Acest lucru a dus la speculatia ca compania punea shadow ban pe acele conturi, dar Twitter a sustinut ca acesta este un bug.

CITESTE SI:  KFC readuce un preparat dupa ce un client i-a tweet-uit un an intreg

Potrivit Twitter, “Noi nu punem shadow ban. Puteti intotdeauna sa vedeti tweet-urile conturilor pe care le urmariti (desi este posibil ca va trebui sa depuneti efort pentru a le gasi, cum ar fi sa intrati pe respectivele profiluri). Si cu siguranta nu punem shadow ban pe baza punctelor de vedere si ideologiilor politice”.

CITESTE SI:  Cum arata aceste tatuaje nivelul glicemiei unui diabetic

Cat despre motivul pentru care acest lucru parea sa se intample cu respectivul cont, Twitter a spus, “In cea mai mare parte, credem ca problema are mai mult legatura cu modul in care oamenii interactionau cu aceste conturi decat cu conturile in sine”. Ramane de vazut daca explicatia va fi suficient de buna, dar deocamdata aceasta este pozitia oficiala a Twitter in aceasta privinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *