fbpx

Ce inseamna o relatie de cuplu de succes, indica inteligenta artificiala

Ce inseamna o relatie de cuplu de succes, indica inteligenta artificiala

Ce inseamna o relatie de cuplu de succes? Multi oameni cred ca comunicarea are un rol esential, dar exista si alti factori? Presupunem ca acest lucru poate fi subiectiv si ca variaza de la o persoana la alta. Dar cercetatorii de la Western University conduc un studiu pentru a vedea daca inteligenta artificiala poate veni cu o definitie mai exacta.

Acest lucru a fost realizat prin colectarea informatiilor de la 11.196 de cupluri si de la 43 de seturi de date. Cercetatorii au folosit apoi un algoritm de inteligenta artificiala pentru a analiza datele si pentru a cauta un tipar, pentru ca inteligenta artificiala sa determine care sunt trasaturile unei relatii de cuplu de succes.

CITESTE SI:  Premiera. La ce sunt utili primii neuroni artificiali creati de cercetatori

Pe baza a ceea ce au gasit cercetatorii pana acum cu acel sistem de inteligenta artificiala, unul dintre cei mai invocati factori a fost credinta ca partenerul e pe deplin angajat in viata amoroasa.

CITESTE SI:  Cate meciuri din trei au castigat botii OpenAI impotriva jucatorilor DotA 2 profesionisti

De asemenea, au existat si alti factori scosi la lumina de inteligenta artificiala, cum ar fi aprecierea. Potrivit profesoarei de psihologie Samantha Joel: “Satisfactia relatiilor de cuplu are implicatii importante asupra sanatatii, bunastarii si productivitatii muncii. Insa cercetarile asupra factorilor calitatii vietii de cuplu sunt adesea limitate la domeniul de aplicare si sunt adesea realizate in laboratoare individuale”.

CITESTE SI:  Serviciul AI care creeaza meme-uri din imagini

Acestea fiind spuse, relatiile sunt incredibil de dinamice, iar ceea ce functioneaza pentru unul s-ar putea sa nu functioneze pentru altul.

Samantha Joel adauga: “Variabilele specifice relatiilor de cuplu au fost mai importante decat diferentele individuale, ceea ce cred ca s-ar potrivi deducerilor multor persoane. Dar partea surprinzatoare este ca, odata ce ai toate datele specifice relatiei, diferentele individuale ajung in plan secund”.