fbpx

Ce informatii obisnuia TikTok sa colecteze pe Android

Ce informatii obisnuia TikTok sa colecteze pe Android

Viitorul aplicatiei TikTok nu e clar. Acest soft Android este inca tratat ca pe o tinta de achizitie, dar si ca pe un risc de securitate, iar acum Wall Street Journal raporteaza un detaliu cu privire la tipul de informatii pe care TikTok le-a colectat de la utilizatori.

Analiza lor asupra softului Android a inclus cateva versiuni din 2018 pana in 2020. Cei de la TikTok sustineau ca aplicatia lor nu colecteaza informatii neobisnuite pentru un soft mobil.

CITESTE SI:  De ce jucatorii jocului NBA 2K19 de 2,99 dolari sunt furiosi

Cu toate acestea, pana la sfarsitul anului trecut, TikTok a folosit un defect de securitate cunoscut, pentru a evita protectiile Android care impiedica aplicatiile sa obtina adresa MAC a dispozitivului utilizatorului.

Acel cod MAC identifica un dispozitiv intr-o retea si de obicei nu se schimba. Dupa cum explica WSJ, Google prezinta un identificator de publicitate anonimizat pe care utilizatorii il pot reseta cu usurinta, spre deosebire de adresa MAC.

CITESTE SI:  De ce site-ul Imgur de GIF-uri va incepe sa gazduiasca si clipuri video

Exista cateva modalitati utilizate pentru aceasta punte de identificare care implica adresa MAC si, conform investigatiei WSJ, TikTok a inlaturat procesul de colectare a MAC-ului printr-un update din 18 noiembrie 2019.

Intr-o declaratie, compania a sustinut ca actuala versiune a softului TikTok pentru Android nu colecteaza informatii precum adresele MAC. Colectarea adresei MAC pentru identificare, in special fara instiintare, este alarmanta, iar sistemul de operare Android pentru smartphone-uri nu e singurul vizat de asta.

CITESTE SI:  O nava maritima cargo autonoma si electrica este construita in Norvegia

Anul trecut, cercetatorii au detaliat modul in care producatorii de aplicatii TV pentru Fire TV si Roku colectau adresele MAC. La scurt timp dupa, Roku si-a actualizat softul pentru a elimina aceasta capacitate pentru producatorii de aplicatii. Ce parere ai despre asta? Crezi ca aplicatia TikTok pentru Android a companiei ByteDance ar reprezenta un risc de securitate? Esti de parere ca aceasta aplicatie Android trebuie interzis?