fbpx
Platforma de socializare Facebook din Statele Unite a interzis doua grupuri care foloseau platforma. Publicatia The Guardian isi acorda meritele pentru aceas

Ce grupuri interzice Facebook de pe platforma sa si de ce

Platforma de socializare Facebook din Statele Unite a interzis doua grupuri care foloseau platforma. Publicatia The Guardian isi acorda meritele pentru aceasta masura luata de reteaua sociala din Statele Unite. The Guardian sustine ca abia dupa ce a publicat o stire, platforma Facebook s-a gandit sa interzica cele doua grupuri.

Facebook a interzis Ice TV si Affirmative Right, doua grupuri nationale care militeaza pentru suprematia caucazienilor fata de populatia de culoare, de pe platforma de socializare.

CITESTE SI:  Apple isi extinde planul de invatamant de coding pentru universitatile din afara Statelor Unite

Conform unei stiri de The Guardian, interdictiile vin dupa ce publicatia The Guardian a evidentiat ezitarea platformei de a lua masuri impotriva lor, in ciuda faptului ca compania spunea in urma cu 8 luni ca nu va tolera continut care promoveaza suprematia caucazienilor si ca il va interzice.

Ice TV si Affirmative Right sunt printre cele mai vizibile grupari de extrema dreapta din online. Primul a intervievat unele dintre cele mai notorii persoane publice.

CITESTE SI:  Pokemon GO aduce se pare venituri de 10 milioane de dolari pe zi

Interzicerea grupului de pe Facebook cuprinde paginile gazdelor Lana Lokteff si Henrik Palmgren, pe langa emisiunea lor de radio online, Radio3Fourteen.

Pe de alta parte, Affirmative Right are legaturi cu Richard Spence. Un purtator de cuvant al platformei Facebook a spus pentru publicatia The Guardian ca compania a decis ca ambele grupuri incalca politicile sale privind ura organizata si ca trebuie sa fie interzise.

CITESTE SI:  Cum vor putea smartphone-urile Android sa detecteze cutremurele

Cu toate acestea, VDare, unul dintre celelalte grupuri identificate de stirea publicatiei, inca are o pagina de Facebook functionala, nu a fost interzis. Stephen Miller, consilierul principal al Casei Albe care a contribuit la modelarea politicii de imigratie a presedintelui Donald Trump, a trimis prin VDare articole fostei scriitoare Katie McHugh, in timp ce lucra pentru campania lui Donald Trump in 2016.