fbpx

Ce greseala a comis Google Maps pentru 100 de soferi, sugerandu-le un ocol

Ce greseala a comis Google Maps pentru 100 de soferi, sugerandu-le un ocol

Google Maps functioneaza foarte bine in 9 cazuri din 10. Iti poate spune cat timp va dura pentru a ajunge la destinatie, ce traseu ar trebui sa urmezi pentru a ajunge acolo si cum e traficul.

Uneori acest serviciu de harti poate comite greseli. Asa cum aproape 100 de soferi din Colorado au descoperit cand au facut un ocol sugerat de serviciul de harti Google Maps.

A avut loc weekendul trecut un accident auto pe Bulevardul Pena care duce spre Aeroportul International Denver. Acest accident auto a determinat serviciul de harti sa sugereze un ocol pentru soferi.

CITESTE SI:  Mitsubishi foloseste inteligenta artificiala pentru ca soferii sa fie mai in siguranta

Sugestia de ocol oferita de Google Maps era menita sa se asigure ca soferii nu trec pe la locul accidentului acolo unde exista un blocaj in trafic. Traseul alternativ care a fost sugerat i-a dus pe soferi pe un drum neasfaltat si noroios.

Aceasta situatie nu a fost luata in calcul de serviciul de harti Google Maps si, de indata ce masinile au ajuns acolo, au inceput sa alunece in noroi.

CITESTE SI:  Nintendo spune ca vanzarile consolei Switch sunt fara precedent pentru companie

Unii soferi nici nu au reusit sa treaca, iar acest lucru a provocat un blocaj in trafic, avand in vedere ca si alti soferi care au urmat sugestia oferita din greseala de serviciul de harti Google Maps se aliniau la coada din spate.

Acestia au urmat sfatul serviciului Google Maps si au facut un ocol pentru a scapa de blocajul de la locul accidentului auto, dar soferii au nimerit intr-un blocaj si mai mare.

Compania Google din Statele Unite a precizat intr-o declaratie ca ruta alternativa a fost propusa din greseala de serviciul de harti Google Maps deoarece drumul nu a fost marcat ca fiind privat.

CITESTE SI:  Cum ingreuneaza Apple si mai tare inlocuirea bateriei iPhone-ului la terti

“Desi lucram tot timpul pentru a oferi cele mai bune indrumari, problemele pot aparea din cauza unor circumstante neprevazute, cum ar fi vremea. Ii incurajam pe toti soferii sa urmareasca stirile locale, sa ramana atenti si sa foloseasca cea mai buna judecata in timp ce conduc”, a declarat un purtator de cuvant al companiei americane.