fbpx
Ce fruct ar fi cheia incarcarii rapide a dispozitivelor electronice

Ce fruct ar fi cheia incarcarii rapide a dispozitivelor electronice

Conform unor cercetatori, acestia au descoperit ca un anumit fruct mai putin cunoscut poate fi transformat intr-un acumulator care ar permite incarcarea rapida a dispozitivelor electronice si a masinilor electrice. Acei cercetatori au explicat cum de este posibil ca acest fruct sa fie folosit ca acumulator capabil de incarcare rapida pentru dispozitive electronice.

Durianul este un fruct pe care unii il cunosc. Acesta nu este pe placul unora, dar altora le place, in unele parti ale lumii existand bufete durian in care poti manca cat poti.

CITESTE SI:  Somnox este un robot imbratisabil care te ajuta cu somnul

Cu toate acestea, se pare ca, indiferent daca iti place sau nu acest fruct spinos, cercetatorii au descoperit o alta intrebuintare pentru durian: incarcarea rapida a dispozitivelor electronice si chiar a masinilor electrice.

Capacitatea de incarcare rapida pentru dispozitivele electronice se datoreaza modului in care natura a conceput fructele spinoase. Cercetatorii au descoperit ca, valofificand durianul, acest fruct poate fi transformat in acumulatori care au capacitatea de a stoca cantitati uriase de energie pentru dispozitive electronice.

CITESTE SI:  Scorul de depanare al castilor AirPods Max ale Apple

Conform cercetatorilor care au descoperit noua intrebuintare a durianului: “Precizia structurala a biomasei naturale cu porii sai ierarhici, dezvoltata in milioane de ani de evolutie biologica, ofera o resursa remarcabila drept sablon pentru sinteza materialelor pe baza de carbon. Proprietatile sale integrate pot facilita reactiile elecrochimice, difuzia ionica si densitatea ridicata a incarcarii cu energie”.

Ideea ca natura ar putea oferi solutia la unele minuni tehnologice din ziua de azi nu este noua. La urma urmei, unul dintre cele mai simple experimente stiintifice pe care unii le-au invatat este faptul ca un simplu cartof poate fi folosit ca acumulator. Deci faptul ca fructul care se numeste durian ar putea folosi pentru incarcarea rapida a dispozitivelor electronice si a masinilor electrice nu ar trebui sa fie o surpriza.