fbpx

Ce fost angajat Google important a fost angajat de Apple

Ce fost angajat Google important a fost angajat de Apple

Conform unor noi stiri, compania Apple din Cupertino, Statele Unite, a angajat recent un fost angajat de la compania Google din SUA. Acea persoana a demisionat de la compania americana Google dupa ce aceasta companie a concediat doua cercetatoare.

Compania Apple din Cupertino l-a angajat pe veteranul in AI al companiei Google, Samy Bengio. Acesta a fost unul dintre cei mai proeminenti angajati ai companiei si a demisionat in urma concedierii a doua cercetatoare.

CITESTE SI:  De ce Apple nu va mai vinde boxa inteligenta HomePod

Conform Reuters, Bengio va conduce o noua divizie de cercetare AI de la Apple, reunindu-se cu fostul angajat Google – si actualul vicepresedinte de machine learning al Apple – John Giannandrea.

Bengio a demisionat de la companie saptamana trecuta, dupa ceva timp de la demiterea controversata a doua cercetatoare AI, Timnit Gebru si Margaret Mitchell.

Ambele cercetatoare au sustinut cu fermitate diversitatea in domeniul lor si au prezentat separat pericolele modelelor lingvistice si ale prejudecatilor algoritmice.

CITESTE SI:  Versiunea Google Chrome care vine cu un mod Incognito mult mai bun

Concedierile au iscat proteste interne la Google si in randul comunitatii machine learning. Intr-o declaratie postata pe Facebook in urma demiterii lui Timnit Gebru, Bengio s-a declarat uimit si a dezvaluit ca a lucrat alaturi de Timnit si de restul echipei sale.

Compania a raspuns reorganizandu-si divizia de cercetare etica in AI si l-a plasat pe Dr. Croak la conducere in februarie, o initiativa menita sa-i diminueze indatoririle lui Bengio, potrivit Bloomberg.

CITESTE SI:  Ce strategie de marketing ciudata incearca Google pentru Pixel 3, probabil

Pentru Apple, angajarea marcheaza cea mai recenta vanatoare de angajati AI de la Google, pe masura ce-si consolideaza divizia de machine learning prin recrutari.

Bengio, aflat acum la Apple, a fost un membru de rang inalt al echipei de cercetare Google Brain care a dus la descoperiri AI in cartografierea creierului si accesibilitate.