Ce fel de stiri false va elimina Facebook de pe platforma sa

Ce fel de stiri false va elimina Facebook de pe platforma sa

Reteaua sociala Facebook va incepe sa elimine de pe platforma sa anumite tipuri de stiri false. Conform noii politici, elementele de text si imagini care sunt marcate – si care au fost create si impartasite cu scopul de a contribui la exacerbarea violentei si la rani fizice – vor fi eliminate.

Facebook are o problema cu stirile false, iar compania stie asta. De asemenea, compania a venit cu tot felul de modalitati de a se ocupa de problema si de a elimina stirile false, indiferent ca este vorba despre marcarea postarilor care ar putea fi false, oferirea de surse verificate drept alternative si asa mai departe.

CITESTE SI:  Ce varsta minima trebuie sa aiba utilizatorii din Europa pentru a folosi WhatsApp

Acum, potrivit Facebook, acestia au anuntat ca vor incepe acum in mod activ sa elimine postarile cu stiri false care incurajeaza violenta. Asta potrivit unei stiri de CNBC in care un purtator de cuvant al Facebook a confirmat planurile companiei.

Potrivit purtatorului de cuvant, “Reducerea distribuirii dezinformarii – mai degraba decat eliminarea completa a acesteia – creeaza echilibrul corect intre exprimarea libera si o comunitate sigura si autentica”.

CITESTE SI:  Apple are nevoie urgent de un furnizor de displayuri OLED, in afara de Samsung

Purtatorul de cuvant al Facebook adauga de asemenea ca, “Exista anumite forme de dezinformare care au contribuit la ranirea fizica, iar noi efectuam o schimbare de politica care ne va permite sa eliminam acel tip de continut. Vom incepe sa punem in aplicare politica in lunile urmatoare”.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat de asemenea ca compania nu va elimina elemente chiar daca acestea sunt false, atata timp cat nu contribuie la violenta sau rau fizic.

CITESTE SI:  De ce cofondatorii Instagram ar fi demisionat de la Facebook

Vorbind pentru Recode, Mark Zuckerberg a reiterat ca Facebook nu ar trebui sa fie sa aiba persoane in companie care decid ce stiri sunt adevarate si care sunt false. Aceasta parere este mai mult sau mai putin aceeasi cu cea a celor de la Twitter care mai devreme in acest an au declarat ca nu sunt arbitrii adevarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *