fbpx

Ce fel de roboti vor fi folositi intr-o cafenea din Tokio

Ce fel de roboti vor fi folositi intr-o cafenea din Tokio

O cafenea se va deschide in districtul Akasaka din Tokio in luna noiembrie. Acea cafenea va avea roboti care vor putea fi controlati de la distanta.

Aceasta se va deschide in zilele lucratoare, incepand cu 26 noiembrie si terminand pe 7 decembrie. Va avea roboti OriHime-D care vor putea fi controlati de persoanele cu handicap.

Sa fii cu handicap inseamna ca exista anumite activitati fizice de care nu esti in stare. Acest lucru este mai mult decat ceva neplacut, deoarece afecteaza si capacitatea de angajare a unei persoane.

CITESTE SI:  Miliardele generate de Alphabet anul trecut

De exemplu, cineva care nu poate merge nu poate avea un job de chelner. Totusi, in Tokio, o cafenea spera sa schimbe asta. Deschizandu-se in districtul Akasaka in luna noiembrie care urmeaza, acea cafenea din Tokio va folosi roboti pentru a servi mancaruri si bauturi pentru clienti.

Ei bine, robotii din aceasta industrie nu sunt ceva nou, dar cei din cafeneaua respectiva din Tokio sunt diferiti pentru ca pot fi controlati de la distanta de clientii cu handicap.

CITESTE SI:  Motivul suprinzator pentru care oamenii au invatat sa mearga pe jos

Potrivit lui Kentaro Yoshifuji, CEO-ul companiei Orby Lab care a dezvoltat robotii OriHime-D care vor fi folositi in cafeneaua din Tokio pentru clientii cu handicap, “Vreau sa creez o lume in care si oamenii care nu-si pot misca corpurile pot sa munceasca”.

Acesti roboti pot fi controlati de clienti cu diverse handicapuri, unele chiar severe. Atata timp cat clientul isi poate misca ochii, ii va putea controla.

CITESTE SI:  De ce oameni angajati de Google te asculta prin dispozitive cu Google Assistant

Activitatile cafenelei din Tokio pentru clientii cu handicap vor fi part-time la lansare, fiind deschisa doar in zilele lucratoare, de pe data de 26 noiembrie pana pe 7 decembrie. Dar compania din spatele robotilor spera sa amenajeze in viitor o cafenea permanenta pentru clientii cu handicap si ca ideea sa fie adoptata de alte companii pana la Jocurile Olimpice si Paralimpice din Tokio din 2020.