fbpx
Ce fel de persoana e noul CEO al diviziei de smartphone-uri a Samsung

Ce fel de persoana e noul CEO al diviziei de smartphone-uri a Samsung

Conglometarul Samsung Electronics cu sediul principal in Coreea de Sud l-a numit pe Roh Tae-moon CEO al diviziei sale de smartphone-uri, informeaza Bloomberg.

El va prelua functia de la DJ Koh, iar DJ Koh va continua sa conduca diviziile IT si de comunicatii ale companiei Samsung din Coreea de Sud.

Roh Tae-moon este al treilea CEO al diviziei de smartphone-uri a Samsung din ultimii 12 ani, DJ Koh fiind numit CEO in 2015, in timp ce predecesorul lui DJ Koh – JK Shin – a ocupat acea functie circa 6 ani.

CITESTE SI:  Smartphone-urile OnePlus 8 si Pro. Preturi si specificatii

Roh Tae-moon a ajuns in consiliul Samsung in 1997, a contribuit la dezvoltarea gamei de dispozitive Galaxy si se presupune ca a pus din belsug accent pe inginerie si pe design.

Se pare ca noul CEO va incerca sa consolideze reputatia companiei Samsung pentru calitate, dupa ce in ultimii ani compania a fost criticata pentru lipsa calitatii.

Sub domnia lui DJ Koh, compania din Coreea de Sud a fost fortata sa anuleze smartphone-ul Galaxy Note 7 pe motiv ca prezenta risc de a lua foc si a trebuit sa amane lansarea smartphone-ului Galaxy Fold din cauza neregulilor cu ecranul.

CITESTE SI:  Cum vor incerca serviciile de streaming sa-si pastreze abonatii

Obiectivele principale ale noului CEO Roh Tae-moon sunt cele de a crea dispozitive pliabile destinate publicului larg si de a permite companiei Samsung din Coreea de Sud sa se extinda catre China si India.

CEO-ul Roh Tae-moon e cunoscut si ca persoana careia ii place sa reduca costuri si care a incercat sa externalizeze productia de smartphone-uri pentru a concura mai bine cu rivalii chinezi Huawei, Xiaomi si Oppo in privinta pretului.

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. Cum se asigura Uber ca pasagerii si soferii poarta masti

Noul CEO Roh Tae-moon va incepe munca de indata, avand in vedere ca Samsung ar trebui sa dezvaluie noile smartphone-uri Galaxy S20 si posibil a doua generatie a smartphone-ului pliabil pe data de 11 februarie, la un eveniment care va avea loc la San Francisco.