fbpx

Ce fel de cip pentru smartphone-uri de buget anunta MediaTek

Ce fel de cip pentru smartphone-uri de buget anunta MediaTek

In urma succesului seriilor P si S de cipuri, compania de semiconductori MediaTek din Taiwan a lansat inca un cip – din seria Helio A – care este destinat smartphone-urilor de nivel mijlociu si de buget. Primul cip din aceasta serie a MediaTek este Helio A22 care pare a fi o varianta mai ieftina a cipului Helio P22 lansat anterior.

Daca ati analizat smartphone-uri de buget, este posibil sa fi descoperit ca multe dintre ele folosesc cipuri de la MediaTek. Compania este destul de bine cunoscuta pentru procesoarele sale care sunt folosite in smartphone-uri de buget.

CITESTE SI:  De ce preturile lui Huawei P30 Pro s-au redus cu 90%

MediaTek a anuntat acum scurt timp un nou procesor pentru smartphone-uri de buget numit Helio A22, destinat sa concureze cu cipul Snapdragon 400 de la Qualcomm. MediaTek Helio A22 se bazeaza pe nuclee Cortex-A53 de la ARM.

Acesta combina patru astfel de nuclee cu un GPU PowerVR din clasa GE de la Imagination. Compania spune ca acest procesor va fi cu 30% mai rapid si ca va oferi o imbunatatire de 72% in ceea ce priveste performanta grafica, comparativ cu alternativele sale directe.

CITESTE SI:  Mark Zuckerberg spune ca datele majoritatii celor 2 miliarde de utilizatori de Facebook s-ar putea fi fost puse in pericol

Cu toate acestea, nu se mentioneaza nicio alternativa directa in comunicatul de presa. Helio A22 are o frecventa maxima de 2GHz care este cu doar 0,05GHz mai mare decat cea a lui Snapdragon 429.

Noul cip al companiei MediaTek este compatibil cu tipurile de RAM LPDDR3 si LPDDR4X si poate suporta pana la 6GB de RAM din fiecare tip. De asemenea, vine cu imbunatatiri pentru camera smartphone-urilor de buget.

Helio A22 are suport pentru fie un singur senzor de pana la 21MP, fie pentru o camera duala cu senzori de 13MP + 8MP. Suporta chiar si Face Unlock pentru smartphone-uri de buget. MediaTek a inceput deja furnizarea noului cip partenerilor de productie, iar Redmi 6A de la Xiaomi este unul dintre primele smartphone-urile de buget care vor fi propulsate de Helio A22. Ne putem astepta ca si alti producatori vor lansa smartphone-uri Android de buget propulsate de acest procesor MediaTek in viitorul apropiat.