fbpx

Ce farsa a aparut pe Instagram si ce zice Instagram despre asta

Ce farsa a aparut pe Instagram si ce zice Instagram despre asta

O farsa veche de patru ani apare din nou pe Instagram. Unii utilizatori ai companiei detinute de Facebook i-au cazut victime, cum ar fi actorii Rob Lowe, Julianne Moore, Julia Roberts.

De-a lungul anilor, au existat multe farse si unii ar putea crede ca oamenii au ajuns intre timp imuni, ca au luat la cunostinta de acestea si ca le pot ignora.

Cu toate acestea, se pare ca o veche farsa de pe Instagram s-a intors, iar unele persoane publice si politicieni i-au cazut victime. Aceea, pentru cei care nu stiu, e una legata de imaginile postate si sustine ca compania isi schimba regulile in aceasta privinta.

CITESTE SI:  Jocurile video pot insemna o problema de sanatate mintala, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii

Aceasta cere utilizatorilor sa creeze o postare pe Instagram in care trebuie sa spuna: “Instagram NU ARE PERMISIUNEA MEA DE A DISTRIBUI FOTOGRAFII SAU MESAJE”.

Acest lucru se bazeaza pe presupunerile ca imaginile pe care utilizatorii le incarca pe platforma companiei americane Facebook pot fi folosite in cazurile judecatoresti impotriva lor.

CITESTE SI:  De ce o boxa inteligenta Amazon Echo a zis: "Tot ce vad sunt oameni murind"

Se pare ca aceasta farsa dateaza inca din 2012, iar site-ul Snopes de verificare a stirilor deja a demascat farsa. Adam Mosseri, directorul Instagram, a postat deja pe Twitter o postare in care a demascat-o.

“Daca vedeti un mesaj care pretinde ca Instagram isi schimba regulile maine, aflati ca nu e adevarat”. Instagram nu este singura compania care a trecut prin aceasta situatie.

CITESTE SI:  Cum iti pastreaza Google confidentialitatea

In trecut, au fost observate farse similare si pentru alte servicii online. Cum ar fi WhatsApp care e detinut de compania Facebook din Statele Unite.

In acel caz s-a solicitat oamenilor sa trimita mesaje pentru a mentine WhatsApp-ul gratuit. Asadar, daca dai de acel mesaj sau cineva iti spune despre acel mesaj, afla ca e o farsa si ca o poti ignora.

Sursa imagine: Flickr.com