Ce este Snapdragon Elite Gaming si la ce foloseste

Ce este Snapdragon Elite Gaming si la ce foloseste

In cadrul Snapdragon Summit 2018 unde a fost anuntat Snapdragon 855, sintagma “Snapdragon Elite Gaming” pentru jocuri a aparut pentru prima data.

Snapdragon Elite Gaming nu este o caracteristica, ci mai degraba un termen folosit pentru a descrie un anumit nivel de experienta de gaming pe mobil.

Cipul SD 855 este prima piesa hardware care se califica pentru Snapdragon Elite. In general vorbind, Snapdragon Elite este definit ca fiind combinatia dintre performanta grafica, calitatea grafica, calitatea audio si experienta online de jocuri.

Poate ca performanta si calitatea grafica nu sunt legate direct de grafica, dar Qualcomm spune ca determina ca jocurile sa se incarce mai rapid.

CITESTE SI:  Cum e primul smartphone 5G al Sony de la MWC 2019

SD 855 incarca aplicatiile mai rapid in general, asa ca de aici provine caracteristica Elite Gaming. In gaming, grafica si captivarea sunt factori importanti in experienta generala si asa este cazul si aici.

GPU-ul lui Snapdragon 855 este cu 20% mai rapid decat cel al lui 845. Puterea generala de calcul a lui SD 855 permite jocurilor XR (VR si AR) sa functioneze la intregul lor potential.

CITESTE SI:  Microsoft a vandut un numar satisfacator de telefoane Lumia in ultimul trimestru

Compania Qualcomm din Statele Unite spune ca are anumite optimizari XR. Calitatea audio este, de asemenea, esentiala in jocuri, mai ales in cele captivante. Pentru a se ocupa de asta, cea mai recenta versiune a Qualcomm AptX se asigura ca primiti sunet HD chiar si prin Bluetooth, cu o latenta minima.

Qualcomm AptX se ocupa de conversia de la digital la analogic, anularea zgomotului de fundal si de sunetul surround. Din experienta unora cu smartphone-urile existente, calitatea sunetului este foarte buna.

CITESTE SI:  Apple dezvaluie Daisy, noul sau robot de reciclare de iPhone-uri

Gaming-ul mobil este deseori si gaming online, datorita conectivitatii native. Cu toate acestea, jocurile au un set de nevoi speciale pe care Qualcomm a dorit sa le acopere.

Latenta redusa este una dintre ele, iar Snapdragon Elite Gaming inseamna ca exista un sistem QoS (Quality of Service) care prioritizeaza pachetele de joc pentru o experienta mai buna. Cu 5G, telul este de a avea jocuri la 60 de cadre pe secunda care nu sunt intrerupte de problemele de retea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *