fbpx
Ce drone ale DJI cad din cer in timpul zborului

Ce drone DJI cad din cer in timpul zborului

Unele drone DJI cad din cer in timpul zborului si nimeni nu e sigur de ce. Asociatia CAA din Marea Britanie a emis un mesaj de avertizare, dezvaluind ca exista unele modele de drone DJI care au ramas fara energie in timpul zborului si care au cazut.

Asa cum exista oameni care se tem ca avionul in care se afla s-ar putea opri brusc si sa cada din cer, asa exista oameni care sunt ingrijorati ca micile aparate de zbor ar putea cadea in mijlocul zborului.

CITESTE SI:  Cum reuseste smartphone-ul Google Pixel 4 sa fie bun la capturarea cerului nocturn

Avand in vedere ca unele dintre aceste drone sunt grele, in mod clar faptul ca pot cadea pe tine sau pe altcineva de la o inaltime mare este un pericol greu de ignorat.

Din pacate pentru unii, se pare ca temerile lor se adeveresc. Potrivit Asociatiei Aviatiei Civile din Regatul Unit (CAA), aceasta a emis recent un avertisment.

A avertizat ca exista anumite drone DJI Matrice 200 despre care s-a spus ca au ramas brusc fara energie in mijlocul zborului si ca au cazut din cer.

CITESTE SI:  Cu ce se confrunta singurul muzeu permanent de jocuri video din Marea Britanie

Inainte de a da vina pe piloti pentru ca nu si-au incarcat dronele DJI Matrice 200 sau pentru ca au ignorat mesajele de baterie redusa, se pare ca aceste probleme apar chiar si cand bateria are inca energie.

Din fericire, nu s-au semnalat niciun fel de raniri drept rezultat al caderii dronelor DJI Matrice 200. Dar ne imaginam ca majoritatea acestor aparate de zbor Matrice 200 au fost avariate dupa ce au cazut de la inaltime.

CITESTE SI:  Dispozitivul care livreaza automat insulina pentru cei cu glicemie prea ridicata

DJI a emis intre timp o declaratie prin care recunoaste problema cu Matrice 200 si afirma ca inginerii sai o analizeaza. “DJI este constienta ca exista un numar de cazuri care implica drone Matrice 200 care au cazut in mijlocul zborului. Siguranta zborurilor si fiabilitatea produselor sunt prioritati de varf. Inginerii nostri analizeaza fiecare caz si lucreaza pentru a rezolva aceasta problema urgent”.