fbpx

Ce distanta a parcurs un avion electric in primul sau test de zbor

Ce distanta a parcurs un avion electric in primul sau test de zbor

Primul zbor al unui avion electric comercial a avut loc acum ceva vreme in Vancouver, Canada. Aceasta aeronava este una veche de 62 de ani, dar care a fost transformata intr-un avion electric.

Primul zbor al unui avion complet pe electricitate a fost localizat in vecinatatea orasului Vancouver din Canada. Chiar daca prima sesiune de zbor a durat doar circa un sfert de ora, a fost un succes.

Acest avion electric era initial un vechi hidroavion de 62 de ani si de 6 pasageri. Acesta a fost modificat cu un motor electric, dupa cum mentioneaza MIT Technology Review.

CITESTE SI:  LG spune ca noul sau smartphone tine tantarii la distanta

Pe langa informatiile de construire, aeronava a fost proiectata de o firma de inginerie australiana – MagniX. Testul a fost posibil in parteneriat cu Harbour Air care se intampla sa fie cea mai mare companie aeriana de hidroavioane.

Pentru acest zbor de test, aeronava a putut calatori doar pe o distanta de circa 160 de kilometri. Cu toate acestea, Harbour intentioneaza sa aiba avioane electrice echipate complet, cel putin pentru calatoriile mai scurte.

CITESTE SI:  VIDEO: La ce e util asistentul virtual Sam al Ubisoft

Acest lucru ar trebui sa reduca semnificativ costurile pentru zborurile rapide. In plus, progresul acestui proiect va incuraja indirect fiecare companie aeriana sa incerce avioane electrice pe orice distante.

Utilizarea acestora va reduce, de asemenea, emisiile de carbon in urma zborului. Nu e clar cat de mare succes va avea aceasta tehnologie de zbor, dar este cu siguranta un pas in directia cea buna pentru reducerea emisiilor de carbon.

CITESTE SI:  Imprimanta Casio Mofrel 2.5D imita textura si culoarea pielii

Sa speram ca in curand vom avea parte de un progres si un salt urias pentru a fi posibila crearea unor avioane electrice comerciale mari.

Desigur, acest obiectiv de a putea calatori cu aceste aeronave se afla inca la mare distanta, dar cu siguranta se va intampla in timpul vietii noastre.