fbpx

Ce distanta a parcurs sonda InSight a NASA pana pe Marte

Ce distanta a parcurs sonda InSight a NASA pana pe Marte

Sonda InSight pentru Marte a agentiei spatiale NASA a ajuns la destinatie si a atins suprafata corpului ceresc, aproape de Ecuator. InSight a amartizat pe suprafata prafuita a planetei luni la ora 8 PM GMT, dupa o coborare abrupta care a inceput atunci cand naveta spatiala a intrat in atmosfera martiana cu o viteza de 19.794 de kilometri pe ora si care s-a incheiat cateva minute mai tarziu cand sonda agentiei NASA a atins suprafata planetei.

InSight, sonda robotica a agentiei spatiale NASA, a ajuns cu succes pe Marte. A petrecut circa 7 luni calatorind prin spatiu pentru a ajunge pe aceasta planeta.

CITESTE SI:  De ce China vrea sa interzica mineritul de monede virtuale

Sonda agentiei spatiale NASA a anuntat agentia spatiala cu privire la succesul amartizarii printr-un “beep” scurt la scurt timp de la atingerea suprafetei planetei Marte.

De asemenea, o fotografie a suprafetei martiene a fost trimisa catre Pamant. InSight vine de la Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport.

CITESTE SI:  Tesla Model S pierde in fata masinii Chevrolet Bolt intr-un test Consumer Reports

Sonda NASA va explora o parte a planetei Marte despre care inca nu stim prea multe. Aceasta va avea o misiune de doi ani de explorare a planetei vecine.

InSight a calatorit 484.773.006 de kilometri prin spatiu pentru a ajunge la destinatie dupa ce a parasit Pamantul pe data de 5 mai. Aceasta amartizare a fost foarte asteptata si a fost transmisa live pe turnul Bursei de Valori Nasdaq din Time Square, New York.

Milioane de oameni de pe glob au urmarit progresului sondei InSight pe masura ce se apropia de Marte. Administratorul agentiei spatiale NASA, Jim Bridenstine, a declarat ca aceasta este cea de-a opta amartizare de succes pe Marte din istoria omenirii.

CITESTE SI:  Ce conditii neprielnice vietii omului ar putea deveni ceva obisnuit pe Pamant

Sonda InSight a agentiei spatiale NASA va studia interiorul planetei Marte si va oferi informatii valoroase care vor fi folosite pentru pregatirea trimiterii de astronauti pe acest corp ceresc.