fbpx

Ce dispozitive chinezesti nu e indicat sa foloseasca democratii americani, potrivit DNC

Ce dispozitive chinezesti nu e indicat sa foloseasca democratii americani, potrivit DNC

Democratii americani care candideaza la niste alegeri in Statele Unite au fost avertizati vineri sa nu foloseasca dispozitive produse de doi producatori chinezi.

Avertismentul – care a venit de la Comitetul National Democrat – a fost trimis dupa ce s-a aflat ca o organizatie democrata cumpara dispozitive ZTE pentru personalul sau.

Recent, a parut sa existe multa atentie concentrata asupra companiilor chineze precum Huawei si ZTE, parlamentarii americani avertizand companiile americane sa nu foloseasca produsele lor.

De fapt, la inceputul acestui an, planurile companiei chineze Huawei de a intra pe piata din Statele Unite au fost spulberate atunci cand marii operatori de telefonie mobila din Statele Unite s-au retras din acordul cu Huawei.

CITESTE SI:  Acesta e Razer Card, cardul de plati al companiei Razer

Din pacate, se pare ca producatorii de smartphone-uri Huawei si ZTE inca au parte de situatii dificile, deoarece, intr-o stire de CNN, aflam ca Comitetul National Democrat (DNC) a avertizat democratii americani – care candideaza la niste alegeri in SUA – sa nu foloseasca dispozitive de la companiile chineze Huawei si ZTE.

CITESTE SI:  De ce OnePlus n-a anuntat inca un smartphone pliabil

Asta potrivit unui mesaj de avertizare trimis de Bob Lord, directorul de securitate al DNC. Potrivit lui Bob Lord, “Este foarte important ca angajatii de partid si de campanie sa nu foloseasca dispozitive ZTE sau Huawei, chiar daca pretul este redus si chiar daca dispozitivele sunt gratuite. Asigurati-va ca nu folositi sau cumparati dispozitive ZTE sau Huawei de niciunde – pentru utilizare personala sau profesionala”.

Nu s-a precizat motivul, dar in trecut ambele companii chineze au fost acuzate ca spioneaza pentru guvernul chinez. Recent, ZTE a scapat de o interdictie de export impusa de Statele Unite, interdictie care ar fi putut duce la inchiderea companiei chineze.

CITESTE SI:  Ce preturi au camera instantanee si imprimanta Polaroid Mint

Desi a scapat de interdictie – si acest avertisment al lui Bob Lorg probabil ii creeaza probleme companiei chineze ZTE. Huawei a depasit recent Apple si a devenit al doilea cel mai mare vanzator de smartphone-uri din lume, desi ramane de vazut daca isi va putea mentine aceasta pozitie dupa acest avertisment.