fbpx
Ce defect grav inca are browserul Internet Explorer al Microsoft

Ce defect grav inca are browserul Internet Explorer al Microsoft

Browserele Internet Explorer (versiunile 9, 10 si 11) ale companiei Microsoft din Statele Unite au un defect grav de securitate. Singura veste buna este ca aceste navigatoare de la Microsoft nu au extraordinar de multi utilizatori.

Mozilla nu este singura companie cu un browser cu un defect grav de securitate. Microsoft a confirmat pentru TechCrunch ca va repara un defect grav de securitate din browserul Internet Explorer, vulnerabilitate care e deja folosita in atacuri.

Acea vulnerabilitate din Internet Explorer permite atacatorilor cibernetici sa corupa memoria folosita pentru motorul de scripting din IE9, IE10 si IE11 intr-un fel care permite intrusului sa ruleze cod cu aceleasi permisiuni ca utilizatorul, astfel atacatorul putand deturna PC-ul.

CITESTE SI:  Cu cat creste autonomia cu Google Chrome, datorita unei functii experimentale

Se crede ca acest defect grav din Internet Explorer este similar cu o vulnerabilitate Firefox dezvaluita acum circa o saptamana in urma. Defectul din Firefox era atat de grav incat Departamentul pentru Securitate Interna din Statele Unite a emis un avertisment ca oamenii sa fie constienti de defect grav si sa puna in aplicare niste masuri, cum ar fi sa actualizeze versiunea browserului.

CITESTE SI:  Pentru ce critica mass-media din China Apple

Spre deosebire de bug-ul din Firefox, va trebui sa astepti mai mult timp pentru a primi patch pentru Internet Explorer. Microsoft a precizat ca nu va oferi o solutie pana la urmatorul update de securitate de luna viitoare, prevazut pentru 11 februarie.

Pana atunci, va trebui sa fii mai atent cu modul in care folosesti internetul. Este posibil ca riscurile sa nu fie extrem de mari, avand in vedere piata infima a acestui browser Microsoft.

CITESTE SI:  Ce site-uri web va scoate browserul Google Chrome in evidenta

Microsoft mai are si un alt browser – Edge – pe care l-a trecut pe platforma Chromium pe 15 ianuarie, platforma pe care se bazeaza si browserul web Chrome de la compania Google din Statele Unite. Ramane sa vedem cum va repara Microsoft defectul grav din navigatorul Internet Explorer.