fbpx

Ce defect grav de securitate WhatsApp a fost anuntat

Ce defect grav de securitate WhatsApp a fost anuntat

Poate ca WhatsApp este una dintre cele mai cunoscute aplicatii de mesagerie, dar a avut destul de multe defecte de securitate pana acum. O firma de cercetare in domeniul securitatii a anuntat un defect de securitate care putea fi exploatat de un singur utilizator pentru a afecta mai multi utilizatori ai aplicatiei de mesagerie.

Una dintre caracteristicile cunoscute ale WhatsApp sunt chaturile de grup, utilizatorii putand crea grupuri pentru diferite ocazii si diferite grupuri de apropiati, membri de familie, colegi si asa mai departe.

CITESTE SI:  Google: Ca parolele, intrebarile de securitate nu sunt foarte sigure

Cu toate acestea, conform Check Point Research (firma de cercetare in domeniul securitatii), a existat un defect grav de securitate care putea fi problematic.

Conform firmei de cercetare, acest defect grav implica ca un singur utilizator dintr-un grup sa creeze o situatie care ducea ca WhatsApp sa se blocheze incontinuu, singura solutie fiind dezinstalarea si reinstalarea aplicatiei.

De asemenea, acest lucru creeaza nevoia ca membrii grupului sa se alature din nou chatului, astfel pierzand tot istoricul de chat. Defectul este exploatat prin editarea parametrilor specifici mesajelor folosind interfata web WhatsApp si instrumentul de depanare al browserului.

CITESTE SI:  VIDEO: Clientul desktop Steam avea un bug care a existat de 10 ani

Din fericire, acest defect grav de securitate a fost descoperit in august, iar WhatsApp l-a reparat in luna septembrie cu versiunea 2.19.58 a aplicatiei. Se poate spune ca majoritatea utilizatorilor si-au actualizat pana acum aplicatia.

CITESTE SI:  Pentru ce sunt acuzate aceste extensii de browser de la Avast si AVG

Dar in cazul in care inca folosesti o versiune veche a aplicatiei de mesagerie WhatsApp, acum ar fi un moment bun sa-ti actualizezi acest soft. Inca nu exista informatii care sa indice ca defectul grav de securitate al WhatsApp a fost exploatat in viata de toate zilele, dar este intotdeauna o idee buna sa-ti pastrezi aplicatiile la zi cu cele mai nou patch-uri lansate de companii.