fbpx
Ce date de clienti au fost furate de pe un site de-al companiei Adidas

Ce date de clienti au fost furate de pe un site de-al Adidas

Adidas a emis o alerta despre un incident de securitate in care cativa infractori cibernetici au incercat sa fure datele personale ale clientilor de pe site-ul sau. O investigatie efectuata de gigantul german de echipamente sportive a constatat ca datele furate de pe site ar putea include informatii de contact, nume de utilizatori si parole criptate.

Hackerii tintesc de multe ori branduri majore, iar de aceasta data este vorba despre gigantul Adidas in echipamente sportive. Compania a confirmat ca site-ul sau pentru Statele Unite a fost spart, ceea ce a dus la furtul datelor ale milioane de clienti.

CITESTE SI:  Compania care acum poate vinde cipuri 4G catre Huawei

Hackerii au furat de pe site multe date de clienti, dar lucrurile nu stau asa rau. Adidas spune ca nu au fost furate detalii despre carduri de credit in urma hack-ului.

Compania Adidas a descoperit ca cineva neautorizat a primit acces la serverele sale si ca a furat date de pe site luna trecuta. Compania a inceput sa-i informeze pe clienti in aceasta luna si inca investigheaza acest hack.

CITESTE SI:  Ce suma au generat bisnitarii de console de jocuri PS5

Compania este de parere ca numai nume de utilizatori, parole criptate si informatii de contact ale catorva milioane de clienti au fost furate. Aceasta mentioneaza ca nu au fost furate date de sanatate si date de carduri de credit.

Avand in vedere ca informatiile de contact au fost furate, cei care au cumparat produse de pe site-ul pentru Statele Unite al Adidas probabil vor fi contactati de companie, pentru ca acestia sa fie informati despre hack-ul asupra site-ului.

CITESTE SI:  Acer lanseaza laptopul de gaming de buget Nitro 5 si convertibilul Spin 1

“Adidas a inceput imediat sa ia masuri pentru a determina amploarea problemei si pentru a avertiza consumatorii relevanti. Adidas lucreaza cu companii de varf de securitate si cu autoritatile de aplicare a legii pentru a investiga problema”, a afirmat compania intr-o declaratie.

Ar fi indicat ca clientii Adidas din Statele Unite sa-si schimbe parola la contul lor daca au cumparat de pe site-ul din Statele Unite. Iar daca folosesc aceeasi parola si altundeva, cel mai bine ar fi sa o schimbe si pe aia.