fbpx
Ce date biometrice si-a permis TikTok sa colecteze de la utilizatori

Ce date biometrice si-a permis TikTok sa colecteze de la utilizatori

Conform unor noi stiri, aplicatia TikTok si-a actualizat politica de confidentialitate, politica de confidentialitate prin care si-a acordat permisiunea de a colecta date biometrice de la utilizatorii aplicatiei. Dar cu permisiunea utilizatorilor, conform companiei.

TikTok e, fara indoiala, o aplicatie distractiva. Dar daca esti preocupat de confidentialitatea ta, s-ar putea sa fii ingrijorat de noua stire. Potrivit unei stiri de TechCrunch, publicatia a observat o actualizare a politicii companiei.

CITESTE SI:  VIDEO: De ce Apple nu a anuntat ca iPhone 11 straluceste

Practic, compania TikTok din China si-a acordat permisiunea de a colecta datele biometrice ale userilor. Printre aceste date biometrice se numara cele faciale si vocale, dar nu e clar pentru ce vor fi folosite.

Cand publicatia a contactat compania pentru clarificare, un purtator de cuvant al TikTok a incercat sa reduca ingrijorarile. Conform purtatorului de cuvant, procesul de colectare a informatiilor va avea loc doar cu consimtamantul utilizatorului aplicatiei.

CITESTE SI:  De ce Facebook va plati 550 de milioane de dolari unor utilizatori

Cu toate acestea, dupa cum subliniaza TechCrunch, politica de confidentialitate a TikTok indica faptul ca compania va afisa mesajul prin care utilizatorii isi pot oferi consimtamantul doar daca legea tarii userului impune acest lucru.

Conform unei parti din politica: “S-ar putea sa colectam identificatori biometrici si date biometrice in conformitate cu legile americane, cum ar fi date biometrice faciale si vocale, de la utilizatori. Daca e obligatoriu din punct de vedere legal, vom colecta aceste informatii doar cu permisiune”.

CITESTE SI:  Ce motoare imbunatatite ar putea primi masinile electrice Model S si Model X de la Tesla

Inainte de asta, se constatase deja ca aplicatia TikTok colecteaza date de utilizare fara instiintare. Acest lucru a fost descoperit abia cu iOS 14, sistem de operare care ii notifica pe utilizatori atunci cand o aplicatie incearca sa colecteze informatii de la useri.