fbpx

Ce cota de piata are Canon pe piata camerelor mirrorless full-frame in Japonia

Ce cota de piata are Canon pe piata camerelor mirrorless full-frame in Japonia

Dupa ani de zile in care a avut o cota de piata de aproape 100% in ceea ce priveste camerele mirroreless full-frame in Japonia, monopolul companiei Sony este atacat in cele din urma de Canon.

BCN a dezvaluit informatiile despre vanzarile de camere mirrorless full-frame in Japonia si indica faptul ca Sony are acolo o cota de piata de 67%.

Cand vine vorba despre camerele mirrorless full-frame, de ani de zile Sony mai mult sau mai putin a monopolizat piata cu aparatele sale foto A7 si A9.

CITESTE SI:  Ce alt dispozitiv s-ar putea lansa cu noul Xbox al Microsoft

Cu toate acestea, se pare ca Sony va avea concurenta serioasa din partea Canon. Cel putin in ceea ce priveste piata din Japonia, conform unor informatii de BCN Retail.

Stirea sustine ca compania Canon detine 22% dintre vanzarile de camere mirrorless full-frame in tara. Asta e foarte impresionant daca iei in considerare ca abia in luna septembrie a anului trecut Canon a lansat sistemul de camera mirrorless full-frame EOS R.

De asemenea, se pare ca, in ciuda faptului ca are doar un singur astfel de model de aparat foto, Canon a reusit sa depaseasca compania Nikon care in prezent detine 10% dintre vanzarile de aparate foto mirrorless full-frame pe piata din Japonia.

CITESTE SI:  Qualcomm inainteaza un proces in China pentru a opri productia iPhone-urilor

Cu toate acestea, intrebarea este: va reusi Canon sa-si mentina succesul? Sau totul este doar o valva trecatoare pentru acea camera? Se zvoneste ca compania din Japonia are cel putin inca doua aparate foto EOS R planuite pentru 2019 si ne imaginam ca acestea ar trebui sa creasca cota de piata a companiei.

CITESTE SI:  De ce Honda renunta la Formula 1

Acestea fiind spuse, ne indoim ca Sony va sta degeaba si ca ii va permite companiei sa-i fure din cota de piata. Compania Sony din Japonia a afirmat anterior ca va avea un raspuns serios pentru aparatele foto mirrorless ale Canon si Nikon. Intre timp, compania Fujifilm din Japonia nu pare sa fie prea ingrijorata, avand in vedere ca compania declara ca nu are de gand sa treaca pe camere full-frame.