fbpx

Ce contract de 10 miliarde de dolari trebuie sa fie oferit companiei Microsoft, conform Pentagonului

Ce contract de 10 miliarde de dolari trebuie sa fie oferit companiei Microsoft, conform Pentagonului

In prezent, cateva companii de tehnologie din SUA concureaza pentru un contract in valoare de 10 miliarde de dolari. Acum, dupa ce s-a realizat o ancheta, unii cred ca acel acord trebuie sa fie oferit companiei Microsoft. Desi exista si alte companii de tehnologie care doresc acordul.

In urma unei investigatii a Pentagonului, Departamentul Securitatii din Statele Unite a declarat ca isi mentine decizia de a atribui un contract de calcul in cloud de 10 miliarde de dolari companiei Microsoft, nu Amazon.

CITESTE SI:  VIDEO: Un concept de submersibil a fost printat 3D de Marina Statelor Unite

Vineri, acel departament a declarat ca si-a finalizat ancheta privind atribuirea contractului de infrastructura comuna pentru siguranta intreprinderilor, ancheta pe care a urmarit-o pentru a stabili daca exista discrepante in procesul de achizitie pentru Pentagon.

Acel departament a declarat ca a stabilit ca propunerea Microsoft continua sa fie cea mai indicata pentru Pentagon, adaugand ca executarea acordului va avea loc mai tarziu.

CITESTE SI:  Intel pierde in fata acestei companii de procesoare

Acest lucru se datoreaza faptului ca, in februarie, un judecator a emis o ordonanta temporara impotriva contractului cu Pentagonul, dupa ce Amazon a intentat proces sustinand ca nu a avut sansa la acord din cauza neintelegerilor dintre Donald Trump si CEO-ul Jeff Bezos al Amazon.

Compania Amazon a sustinut ca procesul de acordare a contractului a avut “deficiente clare, erori si prejudecati absolute”. Acordul va oferi Pentagonului servicii cloud care includ stocarea si alimentarea de baza, procesare cu inteligenta artificiala, machine learning si abilitatea de a procesa sarcini de munca critice pentru misiune.

CITESTE SI:  De ce iMac-ul din 2021 ar putea veni cu o placa grafica Apple

Guvernul SUA a atribuit contractul de 10 miliarde de dolari – pentru modernizarea Pentagonului – companiei Microsoft in octombrie 2019, dar Donald Trump a declarat in luna iunie a anului trecut ca analizeaza acordul in urma reclamatiilor legate de procesul de ofertare.