fbpx

Ce consuma multe resurse din PC-uri, dupa un update Windows 10

Ce consuma multe resurse din PC-uri, dupa un update Windows 10

Compania Microsoft din Statele Unite a lansat recent update-ul Windows 10 KB4512941. Desi update-ul a venit cu o serie de corectii, acesta a venit si cu o problema serioasa. Unii utilizatorii spun ca PC-urile lor Windows 10 au inceput sa arate un consum foarte ridicat al resurselor dupa instalarea update-ului pe PC-uri.

Se stie de mult ca browserul Google Chrome al companiei Google din Statele Unite consuma multe resurse. Dar unii utilizatori de PC-uri nu au de ales si il folosesc datorita caracteristicilor acestuia.

CITESTE SI:  Apple are o obligatie morala de a promova "libertatea de exprimare" in China

Cu toate acestea, ce-ar fi daca o caracteristica pe care nu ai folosit-o niciodata ar consuma multe resurse? Nu ar fi enervant? Din pacate pentru unii utilizatori Windows 10, dupa lansarea update-ului KB4512941, cativa dintre ei au raportat ca ar putea exista un bug care determina Cortana sa consume mai multe resurse pe PC-uri decat este necesar.

Pentru cei care nu stiu, Cortana este asistentul virtual al Microsoft, cum e Siri pentru Apple sau Google Assistant pentru Google, dar Cortana nu prea e folosit.

CITESTE SI:  Un individ a bagat 8 gloante in PC-ul sau dupa ce a primit un ecran albastru al mortii

Unii utilizatori sustin ca, din cauza faptului ca Cortana le consuma multe resurse din PC, PC-urile lor Windows 10 au inceput sa se poticneasca. Conform unora, Cortana provoaca varfuri pe grafic intre 30-40% si chiar foloseste memoria sistemului atunci cand asistentul virtual Cortana nu e folosit.

De parca lucrurile nu sunt destul de grave, se pare ca Microsoft a avut sansa de a rezolva problema cu consumul exagerat de resurse de catre Cortana inainte de a lansa update-ul Windows 10, dar, din cine stie ce motive, nu a rezolvat-o.

CITESTE SI:  Grecia e in criza, dar grecii cumpara nebuneste produse Apple

In timp ce update-ul era testat pe PC-uri, utilizatorii au oferit feedback prin intermediul Feedback Hub, acestia indicand catre consumul exagerat de resurse de calcul de catre Cortana. Sa speram ca, cu numarul tot mai mare de reclamatii, compania americana Microsoft va repara bug-ul update-ului Windows 10.

Sursa imagine: Flickr.com