fbpx

Ce comunicat de presa a oferit Apple

Ce comunicat de presa a oferit Apple

Anterior, mai multe publicatii au informat ca Apple infirma faptul ca cipuri de spionaj din China s-au infiltrat in serverele sale. Se spunea ca China a folosit un cip foarte mic de spionaj pentru a se infiltra in companiile de top din Statele Unite, cum ar fi Apple si Amazon. Compania din Cupertino a oferit acum un comunicat de presa complet pentru a infirma stirea.

Acum scurt timp, o stire de Bloomberg a dezvaluit ca China ar fi instalat cipuri de spionaj in serverele iCloud ale Apple. Compania din Cupertino a negat intre timp cu o scurta declaratie stirea, iar intre timp a urmat un comunicat de presa complet in care compania isi mentine negarea si in care a oferit mai multe informatii.

CITESTE SI:  Samsung Pay pe smartphone-urile non-Samsung ramane o posibilitate

Compania sustine ca, de fiecare data cand Bloomberg o contacta pentru a oferi informatii despre aceste incidente de securitate, Apple efectua propriile investigatii in urma carora nu gasea niciun cip de spionaj de-al Chinei sau vreo dovada in serverele sale.

“In acest sens putem fi foarte clari: Apple nu a gasit niciodata cipuri de spionaj de-ale Chinei in servere, manevrari de hardware sau vulnerabilitati plantate intentionat in vreun server. Apple nu a contactat niciodata FBI sau orice alta agentie despre un astfel de incident. Nu cunoastem nicio ancheta efectuata de FBI si nici cunostintele noastre din domeniul aplicarii legii”, conform comunicatului de presa.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum e laptopul uimitor cu doua ecrane al Intel

Compania Apple adauga in comunicatul de presa, “Desi nu a existat nicio afirmatie privind implicarea datelor clientilor, luam in serios aceste presupuneri si dorim ca utilizatorii sa stie ca depunem toate eforturile pentru a proteja informatiile personale pe care ni le incredinteaza. De asemenea, dorim ca ei sa stie ca ceea ce spun cei de la Bloomberg nu este adevarat”.

CITESTE SI:  Google inca e interesata de acest dispozitiv, conform unui brevet

De obicei, Apple nu raspunde niciodata la zvonuri si acuzatii. Dar, atunci cand raspunde, ofera de obicei un raspuns scurt. Asa ca faptul ca a oferit un comunicat de presa complet indica faptul ca compania din Cupertino este destul de serioasa in privinta negarii.