fbpx

Ce componente va cumpara Samsung de la LG

Ce componente va cumpara Samsung de la LG

Potrivit unor stiri de la niste agentii mass-media din Coreea de Sud, compania sud-coreeana Samsung s-a angajat sa cumpere milioane de componente de la rivalul sau sud-coreean, LG. S-a angajat pentru 4 milioane de componente in 2022.

O restructurare importanta ar putea aparea in lumea AV, deoarece Samsung s-ar putea sa produca in viitor televizoare OLED cu panouri provenite de la rivalul LG, potrivit unei stiri de la agentia mass-media MTN reperata de SamMobile.

CITESTE SI:  Ce pret au noile casti wireless Samsung Galaxy Buds Live

Cele doua companii au semnat un acord conditionat pentru ca Samsung sa cumpere pana la 1 milion de componente (panouri) OLED de la LG in a doua jumatate a anului 2021 si pana la 4 milioane de panouri in 2022.

Samsung s-a concentrat in principal pe ecranele QLED pentru smart TV-urile sale de ultima ora, desi e unul dintre principalii producatori de ecrane OLED pentru smartphone-uri.

Intre timp, LG se concentreaza pe componentele OLED pentru smart TV-urile sale cele mai scumpe si aprovizioneaza Sony si alte companii cu panouri OLED. Daca sunt corecte, stirile conform carora Samsung ar putea construi macar unele smart TV-uri OLED ar fi o restructurare semnificativa a industriei.

CITESTE SI:  Cand s-ar putea lansa primul smartphone Samsung cu 4 camere in partea din spate

Stirile ar putea fi corecte, avand in vedere recente evolutii in businessul cu ecrane plate. Dupa cum a relatat Yonhap, LG si Samsung isi muta atentia de la smart TV-urile LCD la modelele de varf.

Aprovizionarea cu componente LCD e condusa acum de companii chineze precum BOE, CSOT si HKC care ocupa in prezent primele trei locuri la fabricarea panourilor.

CITESTE SI:  Samsung Galaxy S8 ar fi putut avea un buton fizic home

Din acest motiv, LG Display intentioneaza sa intensifice capacitatea de productie profitabila a componentelor (panourilor) OLED, pentru a domina aceasta piata, potrivit TrendForce.

Dintre cele 25 de milioane de panouri pe care LG le-a livrat anul trecut, 8 milioane ar fi fost OLED-uri, deci e logic sa creasca productia pentru a indeplini comenzile de componente de la Samsung.