fbpx

Ce companie va lansa smartphone-uri cu zoom optic 10x

Ce companie va lansa smartphone-uri cu zoom optic 10x

O companie a anuntat o tehnologie de zoom optic 10x pentru smartphone-uri, tehnologie care poate permite o marire a imaginii fara pierderi de calitate.

Noua tehnologie a acelei companii pentru camerele de smartphone promite sa revolutioneze modul in care sunt realizate fotografiile. Este vorba despre compania Oppo.

Aceasta spune ca a creat aceasta tehnologie prin combinarea unei tehnologii – care exista deja de cativa ani – cu un nou obiectiv cu unghi larg. Distanta focala a acestui sistem incepe de la echivalentul a 15,9mm si se termina la 159mm.

CITESTE SI:  Samsung vrea ca telefonul pliabil Galaxy X sa nu fie o inselatorie

Exista cateva smartphone-uri pe piata care au cel mult zoom optic 2x. Samsung Galaxy Note 9 este un astfel de dispozitiv. Compania chineza Oppo pare sa se pregateasca sa lanseze un nou sistem de camera in viitorul apropiat care ar oferi unui smartphone cu zoom optic 10x.

Acesta ar putea fi foarte bine primul sistem de zoom optic 10x pentru un smartphone. Intre timp, compania  Oppo a organizat in China un eveniment pentru a vorbi mai mult despre aceasta caracteristica.

CITESTE SI:  FDA aproba primul senzor implantabil de monitorizare a glucozei. Poate fi pastrat pana la 90 de zile

Invitatiile la acel eveniment mentioneaza “ten times the view”, ceea ce reprezinta un indiciu important. S-a spus anterior ca Oppo va arata solutia de 10x pentru smartphone-uri la Consumer Electronics Show 2019 de la Las Vegas.

Este evident ca acest lucru nu s-a intamplat si ca in schimb compania a ales sa organizeze un eveniment separat in China. Nu exista informatii suplimentare despre acest sistem.

CITESTE SI:  Ce pret are acest smartphone Motorola cu acumulator de 6000mAh

Cu toate acestea, se spune ca smartphone-urile cu zoom optic 10x ale acestei companii vor sosi luna viitoare. Este relevant sa mentionam aici ca Oppo a anuntat un prototip de telefon cu zoom optic 5x in 2017, dar niciodata nu a adus tehnologia intr-un dispozitiv de consum. Acuma ne mai ramane sa asteptam noile telefoane.