fbpx

Ce companie poate accesa continutul oricarui dispozitiv iOS

Ce companie poate accesa continutul oricarui dispozitiv iOS

Intr-o pagina actualizata a serviciilor sale, o companie afirma ca poate accesa continutul oricarui dispozitiv iOS, pe langa o parte dintre cele Android.

Aceasta capacitate e disponibila autoritatilor care platesc si nu este nevoie ca dispozitivele iOS confiscate sa fie trimise la acea companie.

Cellebrite, ca despre aceasta e vorba, poate trece de codurile device-urilor iOS si sa acceseze continutul. Cat despre Android, Cellebrite spune ca toate smartphone-urile Samsung de varf pot fi sparte cam in acelasi mod.

CITESTE SI:  Cu cat creste autonomia cu Google Chrome, datorita unei functii experimentale

Cellebrite, pentru cei care nu stiu, este o companie israeliana de securitate mobila care a devenit cunoscuta atunci cand s-a descoperit ca a reusit sa sparga iPhone-uri de la Apple si sa aiba acces la continutul lor, fara a fi nevoie de cod sau de autentificarea biometrica de la proprietarii dispozitivelor.

A fost un fel de joc nesfarsit intre Cellebrite si Apple, pentru ca Apple a reparat bresele de securitate care au permis companiei israeliene sa acceseze continutul dispozitivelor iOS, doar pentru ca mai apoi sa apara noi brese.

CITESTE SI:  De ce ar trebui neaparat sa incerci browserul Brave

Acum firma israeliana spune ca si-a imbunatatit sistemul, iar acesta poate accesa continutul oricarui dispozitiv iOS. Asta inseamna ca niciun iPhone sau iPad, vechi sau nou, nu mai e sigur fata de sistemul Cellebrite.

Acest lucru mai inseamna ca autoritatile care folosesc sistemul companiei Cellebrite vor putea accesa continutul unui dispozitiv iOS care apartine unui suspect, fara permisiunea sa.

CITESTE SI:  Pentru ce fel de hack-uri ii va alerta G Suite pe administratori

Apple inca nu a raspuns la cele mai recente afirmatii ale firmei israeliene, dar probabil compania din Cupertino nu este foarte incantata de acest lucru si cauta modalitati de remediere.

Pana in prezent unele guverne au folosit produsele Cellebrite. Compania a spus anterior ca folosirea produselor sale pentru a debloca si accesa continutul dispozitivelor iOS e pentru siguranta publica.

Facebook