fbpx

Ce companie importanta a fost infectata cu malware ransomware

Ce companie importanta a fost infectata cu malware ransomware

O companie importanta a fost infectata cu un malware ransomware luna trecuta. Aceasta a descris atacul ca fiind unul foarte sofisticat.

Compania respectiva care a fost infectata cu un malware ransomware neobisnuit de complex se intampla sa fie cel mai mare furnizor de servicii de criminalistica pentru politia din Marea Britanie. Atacul a determinat politia din Marea Britanie sa suspende colaborarea cu acea companie importanta.

Oamenii au auzit despre orasele din Florida infectate recent de ransomware. Atacatorii cibernetici folosesc acest malware pentru a bloca datele orasului si nu le deblocheaza pana ce nu este platita o rascumparare in Bitcoin.

CITESTE SI:  De ce Instagram va elimina like-urile si urmaritorii falsi

Acest lucru s-a intamplat si cu Eurofins Scientific, cel mai mare colaborator de criminalistica al politiei din Marea Britanie. Acesta a platit o rascumparare atacatorilor pentru a reprimi acces la datele care au fost criptate de malware-ul ransomware.

Conform BBC, atacul ransomware a avut loc luna trecuta, iar compania din Bruxelles infectata a confirmat incidentul intr-un comunicat de presa, spunand ca este o versiune noua de malware.

CITESTE SI:  Cand va avea California numai autobuze electrice in orase

Atacul a provocat o perturbare a multor sisteme IT din mai multe tari. Totusi, compania infectata a adaugat ca expertii interni si externi nu au gasit nicio dovada de furt de date.

Eurofins Scientific a trimit un comunicat de presa pe 24 iunie pentru a confirma ca a inceput sa se recupereze din incidentul cu malware-ul ransomware, dar nu a spus atunci daca a platit o rascumparare sau daca pur si simplu restaura datele din copiile de rezerva.

CITESTE SI:  VIDEO: Microsoft are o noua aplicatie care le spune celor cu deficiente de vedere ce este in fata lor

Stirea de acum indica faptul ca compania infectata cu malware ransomware a platit rascumpararea pentru atacatori, iar apoi si-a restaurat sistemele folosind cheia de decriptare pe care atacatorii au trimis-o. Nu este clar cat de mare a fost rascumpararea platita de compania importanta pentru politia din Marea Britanie.