fbpx

Ce companie foloseste AI pentru a edita stirile

Ce companie foloseste AI pentru a edita stirile

O anumita companie doreste sa foloseasca AI (inteligenta artificiala) pentru a alege si edita stiri. Din pacate, astfel se vor pierde zeci de locuri de munca ocupate anterior de oameni.

Automatizarea fortei de munca e pe cale sa duca la pierderea catorva zeci de locuri de munca pentru angajatii din domeniul stirilor. Seattle Times si The Guardian informeaza ca Microsoft concediaza zeci de angajati de presa (circa 50 in Statele Unite, 27 in Marea Britanie) dupa 30 iunie din cauza unei tranzitii catre editarea de stiri cu AI (inteligenta artificiala) pentru MSN.

CITESTE SI:  De ce Microsoft ar fi cumparat GitHub

Acei angajati ai Microsoft erau responsabili cu alegerea, editarea si organizarea stirilor. Oamenii angajati cu norma intreaga de compania Microsoft vor ramane la companie.

Intr-o declaratie pentru The Times, Microsoft a precizat ca isi evalueaza businessul in mod regulat si ca, la fel ca in cazul majoritatii companiilor, acest lucru poate implica relocari.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum e noul browser Firefox Reality al Mozilla

Compania Microsoft din Statele Unite a subliniat ca reducerile de locuri de munca nu au fost rezultatul pandemiei actuale de coronavirus Wuhan. Conceptul de alegere a stirilor de catre AI, sau chiar redactarea stirilor, nu este ceva nou.

Cu toate acestea, acesta este un caz din lumea reala in care locurile de munca de pe un site important al unei companii sunt afectate. Intrebarea e daca o automatizare mai intensa va fi sau nu eficienta.

CITESTE SI:  Cate meciuri din trei au castigat botii OpenAI impotriva jucatorilor DotA 2 profesionisti

O persoana afectata a declarat pentru The Guardian ca este ingrijorata ca AI ar putea incalca orientarile editoriale stricte. Acesta este un test extins al inteligentei artificiale si o masura practica pentru reducerea costurilor la Microsoft.

Ce parere ai despre faptul ca compania Microsoft din Statele Unite doreste sa foloseasca AI pentru a selecta si edita stiri? Crezi ca inteligenta artificiala va fi mai buna decat redactorii umani?