fbpx

Ce companie e invinuita pentru raspandirea teoriei Pamantului plat

Ce companie e invinuita pentru raspandirea teoriei Pamantului plat

Inca mai exista o multime de oameni in lume care cred ca Pamantul este plat, din mai multe motive. Nu veti gasi o lipsa de continut online care sustine aceasta teorie absurda destul de crezuta.

Se pare ca adeptii acestei teorii a Pamantului plat au fost zdruncinati putin dupa ce noi cercetari acuza YouTube pentru faptul ca distribuie la scara larga informatii si stiri false.

Profesoara Asheley Landrum de comunicare stiintifica de la Universitatea Texas Tech sustine ca 29 dintre cei 30 de adepti ai teoriei Pamantului plat – intervievati ca parte a acestei cercetari – au spus ca nu au crezut ca Pamantul este plat pana ce nu au urmarit clipuri video care promovau aceasta teorie pe YouTube.

CITESTE SI:  S-a dezvaluit cauza accidentului fatal al masinii fara sofer Uber

Singura persoana care nu a inceput sa creada asa ceva urmarind clipuri video pe YouTube a spus ca opinia sa despre forma Pamantului a fost modelata de membrii familiei care la randul lor au fost influentati de clipurile video de pe YouTube.

CITESTE SI:  Jony Ive vorbeste despre inlaturarea butonului home din iPhone X

Profesoara a subliniat in timpul discutiei sale cu Asociatia Americana pentru Progresul Stiintelor din Washington DC ca majoritatii adeptilor teoriei Pamantului plat li s-au recomandat acele clipuri video dupa ce au vizionat clipuri video despre alte conspiratii, cum ar fi aselenizarea pe Luna si atacul terorist din 11 septembrie 2001.

Dupa cum poate spune oricine foloseste YouTube pentru perioade lungi de timp, algoritmul de recomandare contribuie la raspandirea acestor clipuri video.

CITESTE SI:  Asa satelitii Starlink pot sa nu mai fie o pacoste pentru astronomi

“Algoritmii lor agraveaza situatia, prezentand informatii oamenilor care sunt mai receptivi la acestea”, a spus Asheley Landrum. Oricum ar fi, nu e exclus ca teoria absurda a Pamantului plat a fost adusa in discutie ca sa se creada ca si alte teorii popularizate de YouTube – precum aselenizarea falsa de pe Luna si atacul terorist de pe 11 septembrie – sunt de asemenea false.